Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Košičanky nastúpia proti Turkyniam z Galatasarayu Istanbul

Na snímke hráčky GA Košice ďakujú fanúšikom po odvete štvrťfinále Európskeho pohára FIBA basketbalistiek VBW CEKK Cegléd – Good Angels Košice (70:77) v maďarskom Cegléde 16. februára 2017. Foto: TASR/MTI -János Bugány

Prvé stretnutie je na programe v utorok 7. marca v Košiciach, odveta v piatok 10. marca v Turecku.


Košice 23. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice spoznali meno súpera v 3. kole vyraďovacej fázy Európskeho pohára FIBA. Košičanky sa v dvojzápase o postup medzi štyri najlepšie tímy súťaže stretnú s tureckým družstvom Galatasaray Istanbul. Prvé stretnutie je na programe v utorok 7. marca v Košiciach, odveta v piatok 10. marca v Turecku. Košický tím bol zaradený do žrebu spoločne s tromi ďalšími tímami z EP FIBA, ku ktorým sa pripojili štyri tímy z Euroligy. Trinásťnásobný slovenský majster sa napokon stretne so silným Galatasarayom, ktorý účinkoval v EP FIBA.

Tréner košického družstva Peter Jankovič mal pred žrebom jediné želanie - vyhnúť sa tureckému tímu Yakin Dogu. To sa mu napokon aj splnilo, no so svojím tímom napokon aj tak nastúpi proti družstvu z Turecka. Proti Galatasarayu Košičanky viackrát nastúpili v nedávnej euroligovej minulosti, tím zvučného mena však v nedávnom období mierne stratil zo svojho lesku. "Pred žrebom boli dva tímy, ktoré som si želal a zároveň i dva, ktoré som nechcel. Galatasaray je niečo v strede. Dáva nám to šancu reálne pomýšľať na postup. Je to síce gigant, no zďaleka nie je tak silný ako v minulých rokoch. Majú novú trénerku a družstvo nie je nabité hviezdnymi menami. Stálicou je Isil Albenová, ktorá patrí k inventáru klubu ako fantastická rozohrávačka. Najväčší pozor si však budeme musieť dať na Moriah Jeffersonovú, ktorá patrí medzi najlepšie strelkyne súťaže. Myslím si, že je v našich možnostiach hrať s nimi vyrovnanú partiu a verím, že v piatok 10. marca v Istanbule bude o čo hrať," uviedol pre TASR generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Košičanky majú za sebou dva úspešné dvojzápasy vo vyraďovacej fáze EP FIBA. Proti Carolo Basket a aj nedávno proti Ceglédu začínali na domácej palubovke. V oboch prípadoch si po prvom stretnutí vypracovali výrazný náskok, ktorý bol pre súperky neprekonateľnou prekážkou. Aj proti Galatasarayu bude košický tím začínať na domácej palubovke v Angels aréne. "Zuzka Žirková veľmi chcela hrať prvý zápas doma. Dvakrát nám to vyšlo, keď sme si v domácich zápasoch vytvorili veľký náskok a vytvorili sme tým tlak na súpera. Máme v pamäti minulú sezónu, v ktorej sme v tejto fáze sútaže narazili na Lille, ktoré po domácom víťazstve o 16 bodov prakticky rozhodlo o svojom postupe. Vzhľadom na to, že možnosť hrať prvý zápas doma prichádzala do úvahy iba proti tímu z EP FIBA, tak sme dostali prijateľného súpera," dodal Daniel Jendrichovský.



Žreb štvrťfinále EP FIBA:


Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) - Hatay BB (Tur.)

Galatasaray Istanbul (Tur.) - GOOD ANGELS KOŠICE (SR)

ESBVA Lille Métropole (Franc.) - Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.)

Bellona Agü (Tur.) - BLMA (Franc.)



Program Good Angels Košice:


Utorok, 7. marca, Good Angels - Galatasaray Istanbul

Piatok, 10. marca, Galatasaray Istanbul - Good Angels