Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Ružomberčanky ani v odvete nestačili na Kursk a vypadli

Basketbalistka MBK Ružomberok Zuzana Brezániová Foto: TASR/ Dušan Hein

Basketbalistky Ružomberka prehrali aj v odvetnom osemfinálovom zápase Európskeho pohára FIBA s ruským družstvom Dinamo Kursk vysoko 41:65.

Kursk 23. januára (TASR) - Basketbalistky MBK Ružomberok prehrali aj v odvetnom osemfinálovom zápase Európskeho pohára FIBA s ruským družstvom Dinamo Kursk vysoko 41:65.

"Ruže" podľahli v prvom vzájomnom súboji doma 60:82 a ukončili tak svoje tohtosezónne pôsobenie v pohárovej Európe. Kursk si zapezpečil postup do štvrťfinále.

Domáce hráčky si už po troch minútach vytvorili pohodlný náskok 7:0 a Ružomberčanky sa museli neustále doťahovať. Dve minúty pred koncom úvodnej časti hry sa im podarilo manko okresať na rozdiel jediného bodu 12:13 z ich pohľadu, tesnú stratu udržali aj do začiatku druhej štvrtiny (16:17). V nej však napokon opäť ťahali za kratší koniec. Kursk odskočil na rozdiel deviatich bodov (32:23) a nakoniec si udržal polčasové vedenie 36:30.

Po polčasovej prestávke domáce opäť potvrdili svoju dominanciu a svojim súperkam dovolili v tretej štvrtine uhrať iba tri body. Pre Ružomberčanky to pred začiatkom záverečnej desaťminútovky vôbec nevyzeralo dobre, keď prehrávali už 33:50. Hráčky ruského tímu pohodlne zveľaďovali svoj náskok a šesť minút pred koncom duelu vyhrávali už 58:33. Nič im tak nebránilo na ceste za víťazným koncom a postupom do štvrťfinále.

EP FIBA žien
Osemfinále - odveta:
Dinamo Kursk - MBK Ružomberok 65:41 (36:30)
Najviac bodov: Dupreeová a Kurasovová po 11, Princeová 7 - Staalvantová 10, Murphyová 9, Remenárová 8. TH: 11/7 – 12/6, trojky: 2 - 5, rozhodovali: Mrdak (Srb.), Bukuresti (Rum.), Peltekov (Bul.)
/prvý zápas: 82:60, postúpil Kursk/