Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Od sezóny 2016/17 odštartuje v Európe basketbalová Liga majstrov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Nová súťaž nebude mať podľa zástupcov dopad na účinkovanie klubov v domácich súťažiach, v prvom rade totiž pôjde o ochranu národných líg a podporu reprezentácie.

Ženeva 4. marca (TASR) - Od sezóny 2016/17 odštartuje basketbalová Liga majstrov. Zakladateľmi novej súťaže sa stali Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA), desať európskych súťaží a Únia basketbalových líg.

Prvý krok k novovzniknutej súťaži uskutočnili v ženevskej centrále FIBA, kde zástupcovia z Belgicka, Česka, Francúzska, Grécka, Izraelu, Nemecka, Litvy, Poľska, Talianska a Turecka potvrdili dohodu o inovatívnom rovnocennom partnerstve medzi FIBA a európskymi basketbalovými ligami.

Táto dohoda odštartuje novú éru vzťahov medzi národnými federáciami a ligami v Európe. Prvým krokom novozvoleného vedenia ligy bude riešiť organizáciu súťaže, nábor zamestnancov a využívanie "know-how" zakladateľov Ligy majstrov.

Nová súťaž nebude mať podľa zástupcov dopad na účinkovanie klubov v domácich súťažiach, v prvom rade totiž pôjde o ochranu národných líg a podporu reprezentácie. Spustenie basketbalovej Ligy majstrov je na programe 21. mája v Paríži.