Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Basketbalistkám Good Angels sa nedarilo, prehrali s Dinamom Kursk

Na snímke uprostred s loptou Barbora Bálintová (Košice), vľavo Irina Osipovová (Kursk) v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice – Dinamo Kursk v Košiciach 20. januára 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Good Angels sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu 27. januára na palubovke Famila Schio.

Košice 20. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali vo svojom jedenástom zápase v A-skupine Euroligy s Dinamom Kursk 53:64. Košičanky mali zápas dobre rozbehnutý, v prvom polčase viedli aj o trinásť bodov, no napokon si prvé víťazstvo na palubovke súpera pripísal ruský tím. Good Angels sa v Eurolige najbližšie predstavia v stredu 27. januára na palubovke Famila Schio.

Domáce hráčky chceli vlastných fanúšikov potešiť víťazstvom a proti favoritovi začali výborne. Oblaková trojkou získala náskok 3:2 a Košičanky sa nenechali vyviesť z tempa ani za stavu 3:7. Langhorneová vyrovnala na 10:10 a v závere prvej štvrtiny sa Košičanky dostali do trojbodového vedenia - 16:13.



Po trojke Stehlíkovej v 12. minúte bol rozdiel už päťbodový - 21:16. Hráčkam Dinama Kursk sa v prvom polčase nedarilo najmä v ofenzíve, keď nedokázali premeniť niekoľko sľubných príležitostí. Po trojke Žirkovej bolo v 17. minúte už 27:20 a záver druhej štvrtiny patril domácim hráčkam. Po ďalšom presnom pokuse Johnsonovej si tréner Dinama vzal oddychový čas. Ani ten však jeho zverenkám príliš nepomohol. Žirková ďalšou trojkou upravila na 33:22 a na trinásťbodový rozdiel zvýšila Johnsonová. Domáce basketbalistky napokon vyhrali prvý polčas o desať bodov.

Hostky v druhom polčase zlepšili defenzívu i streľbu a pomaly ukrajovali z košického náskoku. V 28. minúte bolo po presnej strele Oqwumikeovej vyrovnané 39:39. Košičanky sa v tretej štvrtine trápili v zakončení, získali v nej iba štyri body a prehrali ju 4:14. Rozbehnuté hráčky ruského tímu pokračovali v sebavedomom výkone a v úvode štvrtej štvrtiny sa dostali do vedenia - 39:46. Košičanky sa síce nevzdávali, no ruský tím vďaka vysokej efektivite v druhom polčase vyhral rozdielom jedenástich bodov.

Euroliga, A-skupina:

Good Angels Košice - Dinamo Kursk 53:64 (35:25)

Zostava a body Good Angels: Žirková 18, Oblaková 10, Langhorneová 4, Jurčenková 4, Bálintová 2 (Johnsonová 8, Stehlíková 7, Hruščáková 0), najviac bodov Kursk: Oqwumikeová 15, Augustusová 15, Jekabsone-Zogotová 8, rozhodovali: Kalpakas (Švéd.), Csenderová (Rum.), Perlič (Chorv.), TH: 12/10 - 20/14, trojky: 5 - 4, os. chyby: 20:15, 1900 divákov.

Povedali po zápase:

Maroš Kováčik, tréner Good Angels:
"Treba si uvedomiť, proti komu sme hrali. Hral proti nám súper, ktorý má dvadsaťnásobne väčší rozpočet. Je však pravda, že sme v druhom polčase úplne odišli. Boli sme v situáciách, v ktorých sme nepremenili jednoduché šance. Keď sa súper dotiahol, tak sme odišli mentálne. Som veľmi sklamaný z prístupu niektorých hráčok."



Zuzana Žirková, Good Angels: "Prvý polčas bol presne podľa našich predstáv. Vedeli sme však, že druhý polčas môže byť rozdielny a to sa aj potvrdilo. Kursk je taký silný tím, že to otočil počas pár minút. My sme sa nevedeli presadiť v útoku, čo sa nám dovtedy darilo. Výsledok je napokon takýto."

Romana Stehlíková, Good Angels: "Boli to dva úplne odlišné polčasy. V prvom sme dodržiavali čo sme chceli, v druhom sme to akoby odpochodovali. Nedali sme niekoľko jednoduchých košov a potom sa už ťažšie hrá."