Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Basketbalisti Komárna vyhrali Alpsko-jadranský pohár

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Na celkový triumf im stačila domáca výhra 97:72 spred desiatich dní.

Domžale 24. apríla (TASR) - Basketbalisti MBK Rieker COM-therm Komárno sa stali víťazmi Alpsko-jadranského pohára. V pondelkovom odvetnom finálovom stretnutí síce prehrali na palubovke slovinského obhajcu trofeje Helios Suns Domžale 63:67, ale na celkový triumf im stačila domáca výhra 97:72 spred desiatich dní.

V 2. ročníku Alpsko-jadranského pohára štartovalo trinásť tímov z Rakúska, Slovinska, Chorvátska a SR. Okrem Komárna slovenskú súťaž Eurovia SBL reprezentovali aj Levickí Patrioti, ktorí sa prebojovali zo základnej časti do štvrťfinále, kde nestačili práve na Komárno.


Alpsko-jadranský pohár - finále - odveta:

Helios Suns Domžale - MBK Rieker COM-therm Komárno 67:63 (27:23)

Najviac bodov: Bolčina 19, Atanackovič a Vončina po 11 - Cobb, Djordjevič a Tomič po 10.

štvrtiny: 14:10, 13:13, 19:17, 21:23.

/prvý zápas: 72:97, Komárno získalo víťaznú trofej/



Hlasy po zápase:

Richard Ďuriš, tréner Komárna: "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyhrať pre Komárno Alpsko-jadranský pohár. Ak sa pozrieme na to aké tímy v tejto súťaži štartovali, tak je to skvelá vizitka pre nás, ako aj pre celú ligu. Ďakujem svojim hráčom, že mi darovali najlepší darček k narodeninám, aký som si mohol želať. Aj keď nás tento pohár stál veľa síl, tak verím, že zisk trofeje nám pomôže po mentálnej stránke v náročnej semifinálovej sérii."

Andrej Kuffa, hráč Komárna: "Celkovo rozhodlo v náš prospech aj to, že nepadlo veľa bodov. Hrali sme dobrú obranu a v útoku skúsene, aby sme im nedovolili rýchle protiútoky. Na konci sme ešte siahali aj na víťazstvo v zápase, ale bohužiaľ, šťastie nám neprialo. Sme však veľmi radi, že sme vyhrali Alpsko-jadranský pohár a urobili dobré meno slovenskému basketbalu."