Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Košické basketbalistky zvládli prvé finále, Jankovič: Výborný začiatok

Na snímke hráčky Good Angels Košice. Foto: TASR – František Iván

Pre Košičanky je to pätnásta finálová účasť v sérii, titul oslavovali doteraz trinásťkrát.

Košice 13. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice potvrdili úlohu favorita a v prvom súboji finálovej série extraligy zdolali Piešťanské Čajky 71:61. Pre Košičanky je to pätnásta finálová účasť v sérii, titul oslavovali doteraz trinásťkrát.

Domáce ťažili z výborného úvodu, keď v prvej štvrtine dominovali a vyhrali ju 23:6. Čajky sa potom zbavili nervozity i prílišného rešpektu a v druhej časti hry náskok súpera výrazne skresali. Favorit však nič nenechal na náhodu, v druhom polčase si s prehľadom udržiaval dvojciferný náskok a zápas dotiahol do víťazného konca.

Tréner Good Angels Peter Jankovič bol s výsledkom spokojný. "Už v prvom zápase sa ukázalo to, čo sme tvrdili už pred sériou, že finále bude veľmi náročné. Začali sme fantasticky, veľmi dobre sme hrali v útoku i v obrane. Súper nás svojou nervozitou podporil, ale keď ju striasol, rýchlo sa vrátil do hry a zápas bol dlho otvorený," priznal Jankovič. Potešil ho fakt, že v závere sa k slovu dostali aj mladé hráčky Sofia Bilíková a Sára Majorošová. "V druhom polčase sme si náskok odkontrolovali a opäť ho navýšili skoro na dvadsať bodov. Som rád, že som mohol dať príležitosť aj mladým dievčatám, nech si to vyskúšajú," dodal Jankovič.

Jeho náprotivok na lavičke Piešťan Martin Pospíšil sa posťažoval na nezvládnutý začiatok. "Dôležitý bol vstup do zápasu, ktorý sme vôbec nezvládli. Prvých desať minút bolo v úplnej réžii domáceho družstva. Prehrávať o 15-17 bodov na začiatku je veľmi veľa, súviselo to s našou nervozitou i stratou koncentrácie. Potom bolo pre nás veľmi ťažké a veľmi fyzicky náročné vrátiť sa do zápasu, čo sa nám napriek tomu aj zčasti podarilo. Košice vyhrali úplne zaslúžene," hodnotil prvé finále Pospíšil. V ďalšom priebehu série chce, aby sa jeho hráčky zbavili prílišného rešpektu. "Nemôžme sa báť. Rešpekt pred súperom je v poriadku, pretože Good Angels majú veľkú kvalitu, ale aj my máme tú svoju. Musíme hrať bez strachu, nezaspať úvod, hrať odvážne a sebavedomo," burcoval Pospíšil.

Ďalší program finálovej série extraligy basketbalistiek:

2. zápas – 16. 4. 2017 (nedeľa): Piesťany – Good Angels (18.00 hod., Diplomat aréna)
3. zápas – 19. 4. 2017 (streda): Good Angels – Piešťany (18.00 hod., Angels aréna)
prípadný 4. zápas – 22. 4. 2017 (sobota): Piešťany – Good Angels (18.00 hod., Diplomat aréna)
prípadný 5. zápas – 26. 4. 2017 (streda): Good Angels – Piešťany (18.00 hod., Angels aréna)