Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Chicago a Golden State vedú v sérii už 2:0

Druhý zápas štvrťfinále Východnej konferencie tímov Chicago Bulls a Milwaukee Bucks. Na snímke v útoku Jimmy Butler (v strede), John Henson (vpravo) a Jared Dudley (vľavo) počas druhého polčasu v pondelok 20. apríla 2015 v Chicagu. Foto: TASR/AP/Charles Rex Arbogast

Lídrom Chicaga bol Jimmy Butler, ktorý zaznamenal 31 bodov a deväť doskokov.

New York 21. apríla (TASR) - Basketbalisti Chicaga Bulls vyhrali aj v druhom stretnutí 1. kola play off zámorskej NBA nad Milwaukee Bucks a po výsledku 91:82 vedú v štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie 2:0 na zápasy. Lídrom tímu bol Jimmy Butler, ktorý zaznamenal 31 bodov a deväť doskokov.

Domáci zaspali úvod, keď prvú štvrtinu prehrali 11:16. Tak málo bodov v úvodnom dejstve v play off "býci" predtým ešte nenastrieľali a to vo vyraďovačke odohrali už 348 zápasov. Náskok súpera sa im síce podarilo zmazať do prestávky, ale húževantí hostia držali krok s favoritom aj po zmene strán. O výsledku napokon rozhodla záverečná štvrtina, v ktorej žiaril Butler. Dynamický krídelník v nej zaznamenal 14 zo svojich 31 bodov a mal najväčšiu zásluhu na konečnom výsledku 91:82.

"Veľká škoda, že sa nám nepodarilo ubrániť Butlera, pretože dnes sme mali na víťazstvo. Play off je však aj o skúsenostiach a tie zatiaľ mojim hráčom chýbajú. Doma sa pokúsime skomplikovať súperovi cestu za postupom," vyjadril sa tréner hostí Jason Kidd. Milwaukee bude vo štvrtok dejiskom tretieho zápasu série.

V Oaklande domáci víťaz základnej časti zdolal New Orleans a v sérii vedie 2:0 na zápasy. Prvý polčas patril hosťom, ktorí si v priebehu druhej štvrtiny najmä zásluhou výkonu dvojice Anthony Davis, Eric Gordon vypracovali 13-bodový náskok. Po zmene strán sa však už Warriors prezentovali svojou typickou hrou. Zlepšenou obranou dovolili "pelikánom" v druhom polčase nastrieľať iba 35 bodov, v ofenzíve ich potiahol Klay Thompson, ktorý zaznamenal 14 zo svojich 26 bodov v kľúčovej štvrtej štvrtine.

"Začiatok zápasu nebol podľa mojich predstáv. Po zmene strán to už bolo lepšie, i keď súper kládol veľký odpor. Som rád, že sme si udržali domácu neporaziteľnosť," hodnotil duel tréner Golden State Steve Kerr. Jeho zverenci potvrdili výbornú bilanciu vo svojej Oracle Aréne, kde počas sezóny prehrali len dve stretnutia.

"Páčilo sa mi naše nasadenie a intenzita v úvode zápasu. Potom sa prejavila kvalita na strane súpera, ale my sa za dnešný výkon určite nemusíme hanbiť," povedal po zápase kouč hostí Monty Williams. Zápas číslo tri je na programe v New Orleans vo štvrtok.


NBA - 1. kolo play off

druhý zápas štvrťfinále Východnej konferencie:

Chicago - Milwaukee 91:82

Najviac bodov: Butler 31, Rose 15, Dunleavy 12 - Middleton 22, Carter-Williams 12, Ilyasova 9, 21.661 divákov

/stav série: 2:0/


druhý zápas štvrťfinále Západnej konferencie:

Golden State - New Orleans 97:87

Najviac bodov: Thompson 26, Curry 22, Green 14 (12 doskokov) - Davis 26 (10 doskokov), Gordon 23, Evans 16 (10 doskokov), 19.596 divákov

/stav série: 2:0/