Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky angažovali na post rozohrávačky Bartákovú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Prioritou vedenia Čajok bolo získať na post "jednotky" rozohrávačku z Európy.

Piešťany 19. júna (TASR) - Basketbalový klub Piešťanské Čajky angažoval na post rozohrávačky 26-ročnú reprezentantku Česka Lenku Bartákovú.

Prioritou vedenia Čajok bolo získať na post "jednotky" rozohrávačku z Európy. "Osobne ma veľmi teší príchod Lenky Bartákovej na pozíciu strednej rozohrávačky. Sama som hrávala na tomto poste a viem, ako veľmi je pre tím dôležitý. Našim cieľom bolo získať rozohrávačku z Európy a sme radi, že sme sa dohodli práve s Lenkou. Je to Češka a nebude mať žiadnu jazykovú bariéru s našimi hráčkami. Lenka je veľmi dobrým tipom pre naše družstvo a dúfame, že bude pre Čajky veľkým prínosom," uviedla pre oficiálnu klubovú stránku generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Bartáková pôsobila predchádzajúce dve sezóny v tíme DSK Basketball Nymburk, v sezóne 2016/2017 dosahovala priemerne v zápase 8,0 bodu, 2,8 doskoku, 3,2 asistencie a 1,6 ziskov. Z predchádzajúcich pôsobísk má skúsenosti s európskymi klubovými súťažami Euroligou či Európskym pohárom. V reprezentačnom drese bola súčasťou českého výberu na OH 2012 v Londýne.