Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky angažovali americkú rozohrávačku Smithovú

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Od novej posily si veľa sľubuje aj kouč trojnásobných vicemajsteriek Slovenska a minuloročných víťaziek Slovenského pohára Martin Pospíšil.

Piešťany 17. júla (TASR) - Slovenský basketbalový klub Piešťanské Čajky angažoval skúsenú americkú pivotku Jennu Smithovú. Tá sa stala štvrtá posilou extraligistu pre sezónu 2017/2018.

Ako klub informoval TASR v tlačovej správe, 28-ročná a 191 centimetrov vysoká pivotka v uplynulom ročníku pôsobila v tíme najvyššej francúzskej súťaže Tarbes. Príležitosť zahrať si v Piešťanských Čajkách berie ako veľkú výzvu. "Po dohode s mojim agentom sme usúdili, že Piešťanské Čajky budú pre mňa dobrý tím a skvelou príležitosťou. V minulosti som pôsobila v Ružomberku a stretla som tam skvelých ľudí, tak verím, že to tu bude podobné. Na Piešťanské Čajky som mala dobré referencie, a aj preto som si ich vybrala. Som ochotná robiť to najlepšie každý deň, aby som pomohla tímu k úspešnej sezóne. Čakajú nás ťažké zápasy v európskej konfrontácii i v slovenskej extralige a veľmi sa na ďalšiu sezónu teším," povedala po podpise zmluvy. V družstve budú okrem nej novými hráčkami aj Barbora Kašpárková, Ivana Jakubcová a Lenka Bartáková.

Od novej posily si veľa sľubuje aj kouč trojnásobných vicemajsteriek Slovenska a minuloročných víťaziek Slovenského pohára Martin Pospíšil. "Jenna Smithová môže nastupovať na pozíciách 4 a 5 a verím, že nám prinesie kontrolu v podkošovom priestore. Je využiteľná vo viacerých útočných a obranných variantoch, čo náš tím potrebuje a verím, že nám prinesie požadovanú kvalitu." V USA hrávala Smithová NCAA za tím z univerzity Illinois, v roku 2010 ju draftoval tím WNBA Washington Mystics. Po presune do Európy okrem posledného pôsobiska vo francúzskom Tarbes, hrala aj súťaže v Taliansku, Rumunsku, Izraeli. V sezóne 2014/2015 pôsobila v drese BK Imos Brno, s ktorým si zahrala aj Euroligu. V ročníku 2010/2011 nastupovala aj v drese slovenského MBK Ružomberok.