Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Piešťanské Čajky podali prihlášku do Euroligy, súperom Polkowice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Čajky hrali v predchádzajúcich dvoch ročníkoch v Európskom pohári FIBA, vedenie klubu sa však rozhodlo urobiť ďalší krok k zviditeľneniu v basketbalovej Európe.

Piešťany 27. júna (TASR) - Basketbalistky Piešťanských Čajok sa predstavia v budúcej sezóne okrem domácej súťaže aj v Eurolige. O účasť medzi európskou elitou zabojuje slovenský vicemajster v kvalifikačnom dvojzápase s poľským CCC Polkowice.

Čajky hrali v predchádzajúcich dvoch ročníkoch v Európskom pohári FIBA, vedenie klubu sa však rozhodlo urobiť ďalší krok k zviditeľneniu v basketbalovej Európe. "V prvom rade je nutné povedať, že ide o kvalifikáciu do hlavnej súťaže a pri neúspechu v tejto kvalifikácii bude naše družstvo zaradené priamo do bojov o Európsky pohár FIBA. Myslím si, že účasť v takýchto špičkových súťažiach je jednak fantastickým zviditeľnením nášho mesta, regiónu, ako aj samotnej krajiny. Zo športovej stránky je to množstvo špičkových stretnutí s kvalitnými súpermi, v ktorých budú mať možnosť aj naše slovenské hráčky získavať ostrohy, čo by malo v neposlednom rade pomôcť aj slovenskej reprezentácii," povedala generálna manažérka Bronislava Borovičková pre oficiálnu klubovú webstránku.

Súperom Čajok v boji o miestenku v skupinovej fáze bude bronzový tím uplynulého ročníka najvyššej poľskej súťaže CCC Polkowice. Čajky odštartujú dvojzápas pred domácim publikom 26. septembra, odveta je na programe o tri dni neskôr.