Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Ružomberčanky prehrali v prvom osemifinále s Kurskom 60:82

Seimone Augustusová z Dinama (vpravo) a Veronika Černáková z MBK Ružomberok počas prvého zápasu osemfinále Európskeho pohára FIBA žien v basketbale MBK Ružomberok - Dinamo Kursk (Rus.) v Ružomberku v stredu 15. januára 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

O účasť vo štvrťfinále zabojujú na palubovke Kurska vo štvrtok 23. januára.

Ružomberok 15. januára (TASR) - Basketbalistky MBK Ružomberok prehrali v prvom osemfinálovom dueli Európskeho pohára FIBA s ruským družstvom Dinamo Kursk 60:82.

Po prvom polčase stredajšieho stretnutia viedli domáce hráčky o tri body (38:35), druhú polovicu zápasu však nezvládli a do odvety pocestujú s 22-bodovým mankom.

O účasť vo štvrťfinále zabojujú na palubovke Kurska vo štvrtok 23. januára.

V prvej štvrtine odskočili Liptáčky súperkám štyrikrát o šesť bodov a v polovici tej druhej mali až jedenásť bodov k dobru – 28:17. V závere polčasu ruský tím stiahol ružomberský náskok na tri body – 38:35 a po veľkej prestávke jedenásťbodovou šnúrou preklopil skóre na 38:46. V 27. minúte MBK prehrával 41:50. Do poslednej štvrtiny vstúpili družstvá za stavu 48:54. V nej sa domácim hráčkam nepodarilo udržať krok s Ruskami, ktoré boli presnejšie v koncovke. V Ružomberku zvíťazili 82:60 a pred budúcotýždňovou odvetou na domácej palubovke majú postup do štvrťfinále vo vlastných rukách.

.
EP FIBA žien:
Osemfinále - 1. zápas:
MBK Ružomberok - Dinamo Kursk 60:82 (38:35)
Najviac bodov:
Murphyová 17, D. Baburová 11, Černáková, Brezániová a Kmeťová po 5 - Augustusová 21, Dupreová a Milovanovičová po 12. TH: 13/10 – 11/10, trojky: 8 - 6, rozhodovali: Benczur (Maď.), Faur (Rum.) a Liszka (Poľ.)

Hlasy po zápase:
Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Kursk predovšetkým v druhom polčase potvrdil svoju kvalitu. Dievčatá musím pochváliť, že do zápasu dali všetko a ani po polčase sme neprestali bojovať. Súper zmenil obranu, začal byť o niečo agresívnejší a my sme stiahli chvost. Kursk otvoril druhú polovicu šnúrou 9:0. Keby nebolo tohto úvodu, mohlo byť všetko iné, dramatickejšie. Na druhej strane chcem poďakovať svojim dievčatám, že k zápasu sa postavili zodpovedne a sústredene."



Zuzana Brezániová, kapitánka Ružomberka: "Podarilo sa nám Kursk prekvapiť. Som veľmi rada, že v prvom polčase sme so súperom držali krok. Hrali sme to, čo nám tréner povedal aj s veľkou úspešnosťou streľby. Druhú polovicu sme začali trošku zbrklo, súper bol koncentrovanejší."
Stefanie Murphyová, hráčka Ružomberka: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, v obrane i v útoku. Boli sme spokojné, darilo sa nám. Vedeli sme, že hráme proti silnému tímu, čo sa nakoniec aj v druhom polčase potvrdilo. Ak by sme zachytili vstup súpera do tretej štvrtiny, výsledok mohol byť iný."
.

Video:Tréner Ružomberka: Jedna vec je výsledok, druhá zážitok zo zápasu