Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Basketbalový Ružomberok zaplnil súpisku na sezónu, posilou Kováčiková

Nikola Kovačíková (vpravo). Foto: TASR - Pavel Neubauer

V predchádzajúcej sezóne patrila k oporám BKM Junior UKF Nitra, jej zápasový priemer predstavoval 13,7 bodu, 5,1 doskoku, 2,1 asistencie a 1,9 zisku.

Ružomberok 23. augusta (TASR) - Basketbalový klub MBK Ružomberok zaplnil súpisku na novú sezónu Extraligy a Európskeho pohára FIBA. Dres Ružomberka bude v novej sezóne obliekať aj 18-ročná slovenská reprezentantka Nikola Kováčiková. V predchádzajúcej sezóne patrila k oporám BKM Junior UKF Nitra, jej zápasový priemer predstavoval 13,7 bodu, 5,1 doskoku, 2,1 asistencie a 1,9 zisku.

Spolu s ňou rozšíri slovenskú časť tímu aj Beáta Janoščíková. "V prípade Nikoly Kováčikovej ide o obrovský talent, je to reprezentantka SR nielen v kategórii do 20 rokov, ale okúsila už aj majstrovstvá Európy žien v tomto roku. Beáta je zase talentovaný slovenský center, hráčka so silnou motiváciou ukázať svoje schopnosti. Prichádza k nám na dva roky s opciou na ďalší z Good Angels Košice," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku manažér MBK Radoslav Popelka.

Vedeniu klubu a trénerovi Jurajovi Sujovi sa podarilo udržať z minuloročného tímu trio Sloveniek Petra Bartánusová, Alica Moravčíková a Miroslava Mištinová. Zo zahraničných hráčok bude opäť za "Ružu" hrať aj Kanaďanka Taijah Campbellová. Z vlastnej liahne sa k družstvu pripojí trojica Alexandra Belušová, Natália Uramová a Patrícia Praženicová. Post legionárok vystužili v Ružomberku 24-ročnou Francúzkou Melissou Diawakanovou, 19-ročnou Ukrajinkou Oľgou Jackovecovou a 24-ročnou Srbkou Nevenou Markovičovou.