Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Basketbalista Bannister sa vrátil na Slovensko, bude hrať za Levice

Na snímke vľavo T.J.Bannister ešte v drese Interu, archívna snímka.. Foto: TASR - Martin Baumann

Bannister prichádza do tímu z českého Dekstone Tuři Svitavy, kde odohral 17 zápasov s priemerom 10,7 bodu, 3,2 doskoku, 6,6 asistencie a 1,5 zisku na duel.

Levice 27. februára (TASR) - Účastník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BK Levickí Patrioti angažoval amerického rozohrávača T.J. Bannistera.

Nová levická akvizícia doviedla v predchádzajúcej sezóne konkurenčné MBK Rieker COM-therm Komárno do finále, kde boli nad jeho sily hráči Prievidze. Tridsaťdvaročný Bannister odohral vo farbách Komárna celkovo 29 stretnutí s priemerom 2,4 bodu, 3,4 doskoku, 8,4 asistencie a 1,7 zisku na zápas. Americký basketbalista dokráčal s Komárnom v sezóne 2014/15 k historicky prvému majstrovskému titulu, úspešný ročník korunoval oceneniami Hráč roka a Rozohrávač roka.

Bannister prichádza do tímu z českého Dekstone Tuři Svitavy, kde odohral 17 zápasov s priemerom 10,7 bodu, 3,2 doskoku, 6,6 asistencie a 1,5 zisku na duel. "Spolu s Karlovkou sme boli doteraz jediným tímom, čo nemenil hráčov počas sezóny. Podpísali sme len Ammonsa, pretože sa nám zranil Keely. Teraz sme cítili, že potrebujeme skúseného hráča, ktorý nám pomôže v záverečnej fáze sezóny. Venovali sme tomu niekoľko týždňov, prešli sme si niekoľko desiatok hráčov a nakoniec z toho vyšiel z rôznych dôvodov T.J. ako najlepšia voľba. Jeho najväčšia prednosť je, že pozná súťaž, hral dvakrát po sebe finále ligy a je líder na palubovke. Veríme teda, že sme spravili dobré rozhodnutie. Dúfam, že sa rýchlo zžije s naším systémom hry a družstvo s ním," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú stránku tréner Levíc Teo Hojč.