Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Basketbalové Košice oznámili prvé mená pre novú sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Z konkurenčnej Prievidze získali Košičania dvojicu Igor Marič a Richard Körner, na post rozohrávača angažovali Američana Palma a vedenie sa dohodlo na predĺžení spolupráce so Slovákom Baldovským.

Košice 1. júna (TASR) - Basketbalový klub KB Košice oznámil mená prvých štyroch hráčov pre sezónu 2017/2018. Z konkurenčnej Prievidze získali Košičania dvojicu Igor Marič a Richard Körner, na post rozohrávača angažovali Američana Erica Palma a vedenie sa dohodlo na predĺžení spolupráce so Slovákom Stanislavom Baldovským.

"Býci" vstúpia do nového ročníka pod taktovkou Srba Miljana Čuroviča. "S trénerom sme našli spoločnú reč a som rád, že vie, čo chce, pričom sa nikam neplašíme. Podpísali sme zmluvu s dvojicou slovenských reprezentantov. Čo sa týka zahraničných hráčov, mám z nich veľkú radosť, pretože ide o exkluzívne posily. Prichádza k nám Eric Palm, ktorý bol pre mňa vlani najlepším rozohrávačom, hral krátko vo Svite a následne odišiel do zahraničia. Ani sa mi nesnívalo, že by sme ho mohli získať a som veľmi rád, že prijal našu ponuku. Z Prievidze prichádza strelec Marič, na ktorom sme sa spolu s trénerom jednoznačne zhodli," uviedol prezident klubu František Sabol.

Z kádra predchádzajúcej sezóny prejavili v Košiciach záujem aj o služby reprezentačného pivota Michala Baťku, ten má však na stole aj ponuky zo zahraničia. "Michal si zobral určitý čas na rozmyslenie, pretože má ponuky zo zahraničia, ale my by sme boli radi, keby u nás zostal. Rokujeme s viacerými hráčmi, chceme to dobre pokombinovať. Máme záujem ešte o jedného Američana. Dôležité je, aby sme získali typy hráčov, ktorí budú mentálne silní na play off, keďže sme sa poučili z minulej sezóny. Chceme tu chalanov, ktorí majú skúsenosti a niečo už v basketbale dokázali," uviedol Sabol pre portál korzar.sme.sk.

Košice sa umiestnili v Eurovia SBL 2016/17 na treťom mieste, v semifinále prehrali s Komárnom 2:4 na zápasy.