Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Basketbalový Lučenec sa posilnil o skúseného Petra Pipíšku

Na snímke vpravo Radoslav Rančík (Inter) a vľavo Peter Pipíška (Svit). Foto: TASR - Martin Baumann

Tridsaťdvaročný krídelník obliekal naposledy dres Svitu, v predchádzajúcej sezóne nastúpil do 37 duelov, v ktorých priemerne dosiahol 7,1 bodu, 3,3 doskoku, 1,2 asistencie a 1,2 zisku na zápas.

Lučenec 29. júla (TASR) - Slovenský basketbalista Peter Pipíška sa upísal nováčikovi Slovenskej basketbalovej ligy MBK Lučenec. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

Tridsaťdvaročný krídelník obliekal naposledy dres BK Iskra Svit, v predchádzajúcej sezóne nastúpil do 37 duelov, v ktorých priemerne dosiahol 7,1 bodu, 3,3 doskoku, 1,2 asistencie a 1,2 zisku na zápas. "Do Lučenca som sa rozhodol prísť z viacerých dôvodov. Hlavným z nich bol, že basketbal v Lučenci má dlhodobú tradíciu. Ja som sám ešte v drese Handlovej hral proti Lučencu finále, v ktorom bol úspešnejší Lučenec. V Lučenci boli vždy fantastickí fanúšikovia a dúfam, že aj my im dáme v nasledujúcej sezóne dostatok dôvodov na radosť. Teším sa aj na opätovnú spoluprácu s trénerom Kurillom, s ktorým som pôsobil v Spišskej Novej Vsi, kde sa nám podarilo neraz zaskočiť aj tabuľkovo silnejších súperov. Ako nováčik to nebudeme mať síce ľahké, ale určite zabojujeme o priazeň fanúšikov a tiež o to, že budeme platným a konkurencieschopným členom Slovenskej basketbalovej ligy," povedal k podpisu zmluvy Pipíška.

Pipíška sa predstaví už vo svojom siedmom slovenskom klube, v Lučenci sa po dvoch rokoch opäť stretne s trénerom Ivanom Kurillom: "Viem, čo môžem od Peťa očakávať, lebo sme už spolu v jednom tíme pracovali. Je to skúsený slovenský hráč, spolu s Marošom Rendlom sme získali to, čo sme potrebovali do nášho tímu. Peter je veľmi univerzálny hráč, vie hrať pozíciu 3, ako aj 4. Petra sme si vybrali aj preto, že vie pomôcť mladým hráčom na tréningu, ako aj v zápase. To budeme potrebovať pri našej skladbe tímu. Teším sa na opätovnú spoluprácu s ním."