Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prievidza angažovala bývalého hráča LA Lakers Derricka Caractera

Derrick Caracter Foto: wikipedia.org

Americký center si vybojoval miestenku v najlepšej lige sveta v drafte roku 2010, po úspešnom pôsobení v Letnej lige NBA odohral za LA 41 duelov s priemerom dvoch bodov a jedného doskoku na zápas.

Prievidza 7. septembra (TASR) - Bývalý hráč klubu NBA Los Angeles Lakers Derrick Caracter sa stal novou tvárou účastníka Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BC Prievidza. Informovala o tom oficiálna ligová webstránka.

Dvadsaťšesťročný americký center Caracter si vybojoval miestenku v najlepšej lige sveta v drafte roku 2010, po úspešnom pôsobení v Letnej lige NBA odohral za Lakers 41 duelov s priemerom dvoch bodov a jedného doskoku na zápas. V ďalších rokoch pôsobil vo farmárskej lige D-League v rôznych tímoch, ale jeho návrat do NBA prekazilo vážne zranenie ľavého menisku.

Nová prievidzská tvár napokon zamierila na niekoľko rokov do Európy. V sezóne 2015/16 opäť skúšal Caracter šťastie v D-League v drese Erie Bay Hawks, ale vo februári sa upísal izraelskému tímu Hapoel Ramat Gan Givataim. Americký center mal v zápasoch priemerne 19,3 bodu, 11,5 doskoku, 2,1 asistencie, 2,3 zisku a 1,9 bloku. Pred prestupom do Prievidze sa ešte krátko objavil v Dominikánskej republike ako hráč Soles de Santo Domingo.