Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Basketbalová Prievidza získala Holcomba

Brandon Holcomb (uprostred). Foto: TASR/Milan Kapusta

Dvadsaťpäťročný Holcomb bol najlepšie doskakujúci hráč uplynulého ročníka SBL. V drese Žiliny zaznamenal v priemere 13,3 bodu, 10,1 doskoku, 1,4 bloku a 1,1 zisku na zápas.

Prievidza 11. júla (TASR) - Basketbalový klub BC Prievidza získal do svojich radov amerického pivota Brandona Holcomba.

Dvadsaťpäťročný Holcomb bol najlepšie doskakujúci hráč uplynulého ročníka SBL. V drese Žiliny zaznamenal v priemere 13,3 bodu, 10,1 doskoku, 1,4 bloku a 1,1 zisku na zápas.

"Brandon je pre nás výborná posila. Chceli sme silného a dôsledného basketbalistu, ktorý má potenciál byť najlepšie doskakujúcim a blokujúcim hráčom celej ligy. Brandon v minulej sezóne dokázal, že na to má schopnosti. Myslím si, že pre jeho obetavú hru a charakterové vlastnosti bude patriť k obľúbeným hráčom medzi fanúšikmi, či už na ihrisku alebo mimo neho," portál basketliga.sk citovala trénera Ryana Pannoneho.

Generálny manažér Marko Batina vyzdvihol aj Holcombove ľudské vlastnosti: "Jedným z prvých faktorov, pre ktorý sme sa rozhodli s Brandonom rokovať, boli referencie na jeho charakterové kvality. Ide o pracovitého a pozitívne naladeného hráča, pre ktorého je tímový úspech dôležitejší ako individuálne štatistiky. Očakávame od neho silu pod košom, výborný doskok a zjednodušenie útočných akcií. Je to hráč, ktorý bude schopný ubrániť všetkých vysokých hráčov našich súperov, a rovnako bude pri tréningu pomáhať našim mladým hráčom, najmä v obranných činnostiach. Sme veľmi radi, že sa nám Brandona podarilo podpísať a dúfame, že aj v drese Prievidze bude predvádzať rovnako kvalitné výkony ako v minulosti v Žiline alebo v slovinskom klube KK Rogaška."