Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Basketbalisti nastúpia v príprave proti Maďarsku aj s Gavelom

Anton Gavel zo Slovenska (vpravo) strieľa na kôš v zápase kvalifikácie ME mužov v basketbale v skupine A medzi Slovenskom a Čiernou Horou v pondelok 27. augusta 2012 v Leviciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tréner Milan Černický so svojím asistentom Richardom Ďurišom majú k dispozícii 12 hráčov.

Kecskeméth 16. júla (TASR) - Slovenská basketbalová reprezentácia mužov si rozložila svoj ďalší tréningový kemp v maďarskom Kecskeméthe. V rámci tohto pobytu odohrajú dve prípravné stretnutia s domácim výberom. Prvý je na programe vo štvrtok o 18.45 h, odveta sa uskutoční o deň neskôr o 17.45 h.

Tréner Milan Černický so svojím asistentom Richardom Ďurišom majú k dispozícii 12 hráčov: Anton Gavel, Milan Žiak, Nenad Miloševič, Oliver Tot, Marek Kozlík, Marek Jašš, Tomáš Mrviš, Martin Bilík, Andrej Kuffa, Michal Baťka, Peter Šimek, Jakub Petraš.

"Som rád, že môžeme odohrať dve kvalitné stretnutia a budem vidieť priamo v akcii viacerých hráčov. Peter Dorazil si doliečuje zranené chodidlo a Richard Körner išiel na kontrolu s kolenom do Čiech, ale je možné, že sa k nám pripojí tu v Maďarsku," uviedol v tlačovej správe Černický. Manažér reprezentácie Roman Adamčík zároveň objasnil situáciu okolo bývalého najlepšieho basketbalistu SR Antona Gavela: "Oba prípravné zápasy odohrá i Anton Gavel, odkomunikovali sme jeho štart v prípravných stretnutiach i na FIBA."

prípravné zápasy:

štvrtok 17. júla: 18.45 h Maďarsko - Slovensko
piatok 18. júla: 17.45 h Maďarsko - Slovensko