Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Vojtek si po troch rokoch opäť oblečie levický dres

Na snímke hráči BC Prievidza, vľavo Jozef Vojtek. Foto: TASR - Milan Kapusta

Tridsaťjedenročný pivot zažil v levickom drese počas trojročného pôsobenia najväčšie basketbalové úspechy.

Levice 1. júla (TASR) - Po troch rokoch sa vracia do basketbalového klubu BK Levickí Patrioti bývalý slovenský reprezentant Jozef Vojtek. Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu.

Tridsaťjedenročný pivot zažil v levickom drese počas trojročného pôsobenia najväčšie basketbalové úspechy, s tímom získal majstrovský titul, vyskúšal si pôsobenie v najvyššej českej súťaži a obliekol si na seba aj reprezentačný dres Slovenska. Po odchode z Levíc pôsobil v Handlovej, Svite a naposledy hral za Prievidzu. Na Hornej Nitre odohral v sezóne 2015/16 49 stretnutí s priemerom 3,8 bodu a 2,7 doskoku na zápas. Ročník zakončil ziskom tretieho majstrovského titulu vo svojej kariére.

"Všetci vieme, aké majú konkurenčné kluby problémy s pozíciou Slováka v tíme, preto je získanie Jopa Vojteka, ktorý navyše dobre pozná prostredie v Leviciach, pre nás dôležitým krokom. Tešíme sa, že bude opäť súčasťou nášho tímu a prajeme mu, nech sa mu u nás darí," vyjadril sa k staronovej posile generálny manažér Levíc Ladislav Garaj.