Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Basketbalisti SR začali prípravu na tretiu fázu predkvalifikácie

Na archívnej snímke slovenskí basketbalisti v zápase D-skupiny predkvalifikácie ME 2025 v basketbale mužov Slovensko - Severné Macedónsko v Leviciach. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Po prípravných dueloch čaká mužstvo účinkovanie v I-skupine predkvalifikácie. Zo záverečnej fázy postúpi ďalej len víťaz.

Crikvenica 4. júla (TASR) – Basketbalisti Slovenska odštartovali prípravu na tretiu fázu predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025. Tréner Aramis Naglič musel rátať v úvode s viacerými absenciami, no k dispozícii boli nováčikovia.

"Sú s nami tí, ktorí chceli a mohli. Máme mnoho zranených hráčov, chýbajú nám 4-5 veľmi dôležití. Neskôr by sa však mali pripojiť Brodziansky, Malovec, Ihring, Bachan a Abrhám. Všetko bude záležať od ich zdravotného stavu a povinností," povedal Naglič pre slovakbasket.sk. V 12-člennej nominácii dostali priestor okrem možných debutantov aj navrátilci ako Tomáš Pavelka, Milan Szabó alebo Sebastián Rančík.

Slováci odohrajú v závere prípravného bloku v Chorvátsku stretnutie s tamojšou reprezentáciou (9.7.), potom bude tím trénovať v domácich podmienkach a nastúpi na dvojzápas s Rakúskom (13. a 16.7). "V príprave sa budeme venovať základným veciam. Nemáme teraz k dispozícii kompletné mužstvo, preto sú tu noví hráči, ktorí by potenciálne mohli časom patriť do reprezentácie. Času nie je veľa, preto sa pokúsime dostať ich do čo najlepšej formy. Program v príprave je výborný," skonštatoval reprezentačný kouč.

Po prípravných dueloch čaká mužstvo účinkovanie v I-skupine predkvalifikácie. Zo záverečnej fázy postúpi ďalej len víťaz. Domáce zápasy s Albánskom (26. júla) a Rumunskom (2. augusta) by sa mali uskutočniť v Leviciach.

Nominácia Slovenska na úvodný blok prípravy pred 3. fázou predkvalifikácie ME 2025:

hráči: Šimon Krajčovič (Eisbären Bremerhaven/Nem.), Samuel Volárik (BC Komárno), Dalibor Hlivák, Michael Fusek (obaja Spišskí Rytieri), Jakub Mokráň (BK Opava/ČR), Marek Doležaj (WWU Baskets Münster/Nem.), Matej Majerčák (NH Ostrava/ČR), Šimon Turza (Iskra Svit), Tomáš Pavelka (Tartu Ülikool/Est.), Lukáš Bolek (BKM Lučenec), Milan Szabó (University of Texas at Tyler/USA), Sebastián Rančík (Junipero Serra Catholic High School/USA)

realizačný tím: Aramis Naglič - hlavný tréner, Michal Madzin, Maroš Helmecy - asistenti trénera, Miroslav Páleník - manažér tímu, Michal Ondruš - generálny manažér, Enriko Smák - kondičný tréner, Juraj Sluka - fyzioterapeut

Program Slovenska v I-skupine predkvalifikácie ME 2025:

22. júla o 18.00 h: Rumunsko - Slovensko

26. júla o 18.00 h: Slovensko - Albánsko

2. augusta o 18.00 h: Slovensko - Rumunsko

5. augusta o 20.30 h: Albánsko - Slovensko