Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bayern je po demontáži Mainzu na čele bundesligy, Kovač velebil Jamesa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bayern v stredu podľahol v osemfinálovej odvete LM Liverpoolu 1:3 a rozlúčil sa s prestížnou súťažou, no sklamanie hodil rýchlo za hlavu. Odniesol si to Mainz, ktorý v Alianz aréne inkasoval poltucet.

Berlín 18. marca (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si po neúspešnom vystúpení v Lige majstrov napravili chuť. V nedeľu v dueli nemeckej bundesligy deklasovali Mainz 6:0 a dostali sa na čelo tabuľky o skóre pred Borussiu Dortmund. Hetrikom sa blysol kolumbijský reprezentant James Rodriguez.

Bayern v stredu podľahol v osemfinálovej odvete LM Liverpoolu 1:3 a rozlúčil sa s prestížnou súťažou, no sklamanie hodil rýchlo za hlavu. Odniesol si to Mainz, ktorý v Alianz aréne inkasoval poltucet. "Hráči cítili po prehre s Liverpoolom obrovské sklamanie. Bolo dôležité rýchlo sa zmobilizovať a som rád, že sa nám to podarilo. James Rodriguez podal výborný výkon a zaslúžene zožal búrlivý aplauz od našich fanúšikov," povedal tréner Niko Kovač na adresu Kolumbijčana, ktorý je v Bayerne do konca sezóny na hosťovaní. Zatiaľ nie je jasné, či sa po jeho skončení vráti do Realu Madrid alebo zostane v bavorskej metropole.

Prvý gól v drese Bayernu strelil 18-ročný kanadský mladík Alphonso Davies, presadili sa aj Robert Lewandowski s Kingsleym Comanom. "Museli sme zareagovať na víťazstvo Borussie Dortmund na pôde Herthy Berlín, aby sme s ňou nestratili kontakt. V konečnom účtovaní bude dôležitý každý gól. Teší ma, že nám to teraz v bundeslige začalo sypať. Sedemnásť gólov v troch zápasoch, to je výborné vysvedčenie," pochvaľoval si útočník Bavorov Thomas Müller.