Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Bayern rozobral HSV, nasúkal im deväť gólov

Foto: TASR

Bayern, ktorý si na čele bundesligy udržuje gigantický 20-bodový náskok, však ešte stále môže teoreticky o titul prísť.

Mníchov 31. marca (TASR) - Futbalisti Hamburgeru SV neradi cestujú na zápasy do Mníchova. V sobotu totiž utrpeli na pôde Bayernu Mníchov ligovú prehru 2:9, pričom v predchádzajúcich dvoch stretnutiach tam prehrali 0:5 a 0:6.

Víťazstvo Bayernu, ktoré bolo vydarenou generálkou na štvrťfinálový súboj Ligy majstrov proti Juventusu Turín, je najvyššie za posledných 13 rokov. Ešte v sezóne 1987/1988 zdolal bavorský klub Schalke 04 pomerom 8:1. Navyše, zverenci Juppa Heynckesa vyrovnali aj bundesligový rekord s desiatimi ligovými výhrami v rade za sebou.

Futbalisti Bayernu neponechali v sobotu nič na náhodu a nad tímom HSV viedli už po úvodných 45 minútach jednoznačne 5:0. Priestor od začiatku duelu dostal aj momentálne tretí útočník Bayernu Claudio Pizzaro, ktorý si otvoril gólový účet a trénerovi sa za dôveru odvďačil štyrmi gólmi.



Hráči aj tréner Hamburgu neskrývali sklamanie. Tím zo severu Nemecka totiž v tejto sezóne nie je len do počtu. Od účasti v Európskej lige ho delí jediný bod a na miestenku do predkola Ligy majstrov stráca sedem kôl pred koncom štyri body. "Pre náš výkon nemám žiadne vysvetlenie. Hanbím sa za seba aj mužstvo. Spôsob akým sme hrali a prehrali je neuveriteľný. Ospravedlňujem sa fanúšikom aj celému klubu. Bol to šokujúci výkon z našej strany a bolestivý pocit, pre každého kto to sledoval," povedal kapitán hostí Heiko Westermann, ktorého doplnil tréner Thorsten Fink: "Som absolútne frustrovaný. Každý náš hráč nech si spytuje svedomie."



Bayern, ktorý si na čele bundesligy udržuje gigantický 20-bodový náskok, však ešte stále môže teoreticky o titul prísť. Ak však zvíťazí na budúci týždeň vo Frankfurte, stane sa "najrýchlejším" nemeckým majstrom.