Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bayern vstúpil do jarnej časti úspešne, triumf režíroval Lewandowski

Útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. Foto: TASR/AP/Matthias Schrader

O oba góly lídra tabuľky a obhajcu titulu sa v zápase postaral poľský útočník Robert Lewandowski.

Hamburg 22. januára (TASR) - Futbalistom Bayernu Mníchov vyšiel vstup do jarnej časti Bundesligy. Líder tabuľky a obhajca titulu triumfoval v piatkovom zápase 18. kola na ihrisku Hamburgu SV 2:1. Oba góly Bavorov strelil poľský kanonier Robert Lewandowski.

Úvod stretnutia patril domácim, ktorí však nevyužili viaceré sľubné šance. Tú najväčšiu mal Dennis Diekmeier, ale zoči-voči gólmanovi Manuelovi Neuerovi mieril tesne vedľa brány. Bayern sa ujal vedenia v závere prvého polčasu. Po faule na Thomasa Müllera nariadil hlavný rozhodca Felix Zwayer pokutový kop, ktorý Lewandowski s istotou premenil. Hamburg vyrovnal v 53. minúte. Pomohol mu k tomu vlastným gólom Xabi Alonso, ktorý si zrazil loptu do vlastnej siete po priamom kole domáceho Aarona Hunta. Posledné slovo však mal Lewandowski. Svojím 17. presným zásahom v sezóne rozhodol o zisku troch bodov pre Bayern, keď šikovne tečoval strelu Müllera.

"Po mesačnej pauze sme sa dnes trochu pomalšie rozbiehali, ale myslím, že tri body sú v správnych rukách. Sezóna je dlhá, nikto od nás nemôže chcieť, aby sme v každom zápase mali top formu. Som presvedčený, že v ďalších stretnutiach to bude už len lepšie," povedal novinárom Lewandowski.

Čiernou škvrnou na triumfe Bavorov bolo zranenie Jeroma Boatenga. Stredný obranca nedohral zápas pre zranenie slabín a podľa prvých správ ho čaká niekoľkotýždňová pauza.

Bundesliga - 18. kolo:

Hamburg SV – Bayern Mníchov 1:2 (0:1)
Góly: 53. Alonso (vlastný) – 38. Lewandowski a 61. Lewandowski (prvý z 11m)