Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bayern okorenil 500. duel víťazstvom, náskok si ustrážil

Robert Lewandowski Foto: TASR/AP

Jubilejný 500. zápas v Allianz aréne okorenili víťazstvom 2:0 nad trápiacim sa Hoffenheimom, pričom oba góly strelil kanonier Robert Lewandowski.

Mníchov 1. februára (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si aj po 19. kole udržali na čele nemeckej bundesligy osembodový náskok. Jubilejný 500. zápas v Allianz aréne okorenili víťazstvom 2:0 nad trápiacim sa Hoffenheimom, pričom oba góly strelil kanonier Robert Lewandowski. Svoju impozantnú štatistiku v prebiehajúcej sezóne rozšíril už na 26 presných zásahov vo všetkých súťažiach.

Zraneniami sužovaný Bayern mal od začiatku obrovskú hernú prevahu. Na mieste stopéra Jeromea Boatenga zaskočil Xabi Alonso a pre neho menej typickú úlohu zvládol. Svojou pomocou uľahčil úlohu brankárovi Manuelovi Neureovi. "Vôbec to nie je ľahké proti tímu, ktorý len bráni. Museli sme čakať na prvý gól a často sme tým otvorili možnosti súperovi. Dovolili sme mu vytvoriť si niekoľko šancí," hodnotil po stretnutí Neuer.

Aj po nedeli zostal v platnosti fakt, že Hoffenheim v bundeslige nad Bayernom ešte nikdy nevyhral. Bezgólový stav udržal do 32. minúty, keď Comanovu strieľanú prihrávku umiestnil Lewandowski do siete prvýkrát. Po hodine hry ho uvoľnil kapitán Philipp Lahm a poľský kanonier opäť nezaváhal. V tabuľke najlepších strelcov bundesligy sa dotiahol na Pierrea-Emericka Aubameyanga z Dortmundu, ktorý má na konte dvadsať gólov. "Každé zranenie nám len pridáva na starostich. Sú to pre nás zlé správy, ale aj tak dokážeme víťaziť," cituje DPA Lewandowského slová.

V základnej zostave sa prvýkrát od 13. kola objavil holandský krídelník Arjen Robben. Aj on ešte v prvom polčase niekoľkokrát ohrozil bránu hosťujúceho Olivera Baumanna, ktorý navyše zabránil ďalším gólovým šanciam "bavorov". Tesne po zmene strán predviedol dva excelentné reflexy proti prudkej strele Xabiho Alonsa spoza šestnástky ako aj dobre mierenej hlavičke Lewandowského. Na konto si napokon pripísal sedem úspešných zákrokov. "V defenzíve sme chceli pôsobiť kompaktne. Darilo sa nám to pomerne dlhú dobu, ale ani obrancovia, ani ja nedokážeme zabrániť úplne všetkému," povedal Baumann.

Z víťazstva úradujúceho majstra mal veľkú radosť aj klubový šéf Karl-Heinz Rummenigge. "Bol to zaslúžený triumf, pokojne sme mohli dať aj viac gólov. Spravili sme ďalší krok vpred za našim cieľom."