Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hasiči Banskobystrického kraja si merali svoje sily v hasičskom športe

Ilustračná fotografia: hasičský šport. Foto: TASR - Branislav Račko

V Banskej Bystrici a Lučenci sa konal 21. ročník Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe.

Banská Bystrica/Lučenec 3. júna (TASR) - Hasiči Banskobystrického kraja si v uplynulom týždni zmerali svoje sily. V Banskej Bystrici a Lučenci sa konal 21. ročník Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe.

"Prvý deň súťaže hasiči súťažili v disciplínach beh na 100 metrov cez prekážky a štafeta 4x100 metrov. Nasledujúci deň na Okresnom riaditeľstve (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Lučenci plnili disciplínu výstup do 4. nadzemného podlažia cvičnej veže," informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater. Popoludní pokračovali súťažiaci disciplínou požiarny útok.

V súťaži jednotlivcov v disciplíne výstup do 4. podlažia cvičnej veže, sa na 1. mieste umiestnil Michal Marcinek, na 2. mieste Ľubomír Lőrinčík a 3. miesto obsadil Peter Šulek, všetci z OR HaZZ v Lučenci.

Súťaž jednotlivcov v disciplíne beh na 100 m cez prekážky vyhral Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci, na druhom mieste skončil Marek Derdák z OR HaZZ v Revúcej a na treťom Peter Šulek z OR HaZZ v Lučenci.

Zástupcovia OR HaZZ v Lučenci bodovali aj v dvojboji jednotlivcov, prvý skončil Ľubomír Lőrinčík, druhý Michal Marcinek a tretí Peter Šulek.

V súťaži družstiev za celkové výsledky dosiahnuté v hodnotení všetkých disciplín sa na 1. mieste umiestnilo súťažné družstvo z OR HaZZ v Lučenci, na 2. mieste družstvo z OR HaZZ v Rimavskej Sobote a na 3. mieste družstvo z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši.

"Riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici Dušan Sľúka zároveň symbolicky ocenil aj najstaršieho účastníka súťaže Petra Cesnaka (47 rokov) z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši a najmladšieho účastníka Tomáša Terpáka (22 rokov) z OR HaZZ v Revúcej," dodal Piater.