Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Beck po prehre s Levineom: ´Súper výborne podával´

Slovenský tenista Karol Beck Foto: TASR/AP

Jeho maximom na treťom podujatí veľkej štvorky zostáva 3. kolo z vlaňajška a z roku 2004.

Wimbledon 26. júna (TASR) - Slovenský tenista Karol Beck neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenec trénera Jána Krošláka prehral na tráve All England Clubu s Američanom Jessiem Levineom v štyroch setoch 4:6, 7:6 (6), 3:6 a 2:6. Jeho maximom na treťom podujatí veľkej štvorky zostáva 3. kolo z vlaňajška a z roku 2004.

V zápase medzi Beckom a Levineom sa chlieb lámal v ôsmom geme tretieho setu, keď slovenský hráč za stavu 3:4 stratil vlastné podanie. Američan následne potvrdil brejk, ujal sa vedenia 2:1 na sety a definitívne zlomil odpor Becka. Vo štvrtom dejstve si Levine po dvoch brejkoch vybudoval náskok 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.

Beck po skončení duelu priznal, že Levine zvíťazil zaslúžene. "Súper bol lepší. Počas celého zápasu som si nevedel poradiť s jeho hrou a najmä s jeho vynikajúcim servisom. Levine odohral výborný zápas a zaslúžene postúpil do 2. kola," povedal pre TASR finalista trávnatého challengeru v Nottinghame.

muži - dvojhra - 1. kolo:

Jessie Levine (USA) - Karol BECK (SR) 6:4, 6:7 (6), 6:3, 6:2