Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Beckenbauerovi hrozí vyšetrovanie v súvislosti s voľbou MS 2022

Nemecká futbalová legenda Franz Beckenbauer Foto: TASR/AP

Britský Daily Telegraph a nemecký Die Welt navyše zistili, že Beckenbauer odmietol odpovedať vyšetrovateľovi FIFA Michaelovi Garciovi.

Sao Paulo 9. júna (TASR) - Ikona nemeckej futbalovej histórie Franz Beckenbauer môže čeliť vyšetrovaniu zo strany etickej komisie FIFA v súvislosti s voľbou dejiska MS 2022. Povedal to v pondelok jeho krajan a člen exekutívy FIFA Theo Zwanziger, uviedla agentúra DPA.

Britské periodikum Sunday Times predtým informovalo, že Beckenbauer navštívil Katar pred i po voľbe tejto krajiny za organizátora MS 2022 na pozvanie niekdajšieho funkcionára FIFA Mohammeda Bin Hammama. Ten mal podľa medializovaných obvinení zaplatiť milióny dolárov ázijským a africkým funkcionárom, aby ovplyvnil voľbu dejiska MS 2022 v prospech Kataru.

Britský Daily Telegraph a nemecký Die Welt navyše zistili, že Beckenbauer odmietol odpovedať vyšetrovateľovi FIFA Michaelovi Garciovi, ktorý sa zaoberá práve možnou korupciou pri voľbe dejísk MS 2018 a 2022. Beckenbauer sa vtedy ako člen exekutívy zúčastnil na hlasovaní, neskôr ale naznačil, že za Katar nehlasoval.