Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Beckham sa necíti byť pripravený zapáliť olympijský oheň

David Beckham Foto: TASR/AP

Anglický futbalista David Beckham je sklamaný zo svojej neúčastí na olympiáde v Londýne a podľa vlastných slov sa nepredstaví ani pri zapálení olympijského ohňa.

Londýn 13. júla (TASR) – Anglický futbalista David Beckham nie je podľa vlastných slov tou správnou osobou, ktorá by na otváracom ceremoniáli olympijských hier mala zapáliť olympijský oheň. Táto česť by mala pripadnúť osobe, ktorá na olympiáde už získala zlatú medailu.

Beckham priznal sklamanie z toho, že absentuje v nominácii Albiónu na olympijský turnaj. Zároveň vylúčil, že by sa mal stať postavou, ktorej sa dostane obrovskej pocty v podobe zapálenia olympijského ohňa. Neponúkol však žiadne riešenie dilemy organizátorov, koho konkrétne vyzvať na splnenie tejto úlohy. "Vždy som hovoril, že zapálenie olympijského ohňa by mal urobiť olympionik, ktorý urobil pre krajinu úžasné veci a vyhral zlatú medailu," vyhlásil Beckham.

Hoci bývalý kapitán Anglicka nepriamo vylúčil sám seba ako možného kandidáta na zapálenie olympijského ohňa, o nomináciu do olympijského tímu prejavil verejne záujem niekoľkokrát. Tréner britskej reprezentácie futbalistov Stuart Pearce však nevyslyšal jeho prosby a dal prednosť iným hráčom. "Každý vie, ako veľmi by som bol hrdý na to, keby som mohol reprezentovať svoju rodnú krajinu doma na takom veľkom podujatí. Samozrejme, že som sklamaný, ale život ide ďalej. Moja rodina je zdravá, ja som celkom zdravý, takže koniec koncov tam budem na to, aby som podporil tím Veľkej Británie," uzavrel Beckham.