Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Bedard má zlomenú čeľusť, Chicago prišlo aj o Foligna

Hokejista Chicaga Blackhawks Connor Bedard reaguje počas zápasu zámorskej NHL New Jersey Devils - Chicago Blackhawks v Newarku v piatok 5. januára 2024. Foto: TASR/AP

Vedenie Blackhawks v sobotu reagovalo na maródku a z Pittsburghu získalo útočníka Rema Pitlicka za výber v 7. kole draftu v roku 2026.

Chicago 6. januára (TASR) - Kanadský hokejista Connor Bedard si zlomil čeľusť a jeho tím Chicago Blackhawks ho v sobotu zaradil na listinu zranených hráčov.

Jednotka tohtoročného draftu a adept na najlepšieho nováčika sezóny sa zranil v noci na sobotu v prvej tretine zápasu s New Jersey (2:4), keď ho v 11. minúte atakoval obranca Devils Brendan Smith. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude generačný talent pauzovať.

Osemnásťročný Bedard nazbieral v 39 zápasoch 15 gólov a 18 asistencií a s 33 bodmi vedie tabuľku produktivity nováčikov.

Chicago prišlo v rovnakom zápase aj o Nicka Foligna, ktorý si pri bitke so Smithom v druhej tretine zlomil prst. Zranení sú aj Anthony Beauvillier, Tyler Johnson, Taylor Raddysh, Joey Anderson, Andreas Athanasiou, Seth Jones a Taylor Hall, ktorý vynechá zvyšok sezóny.

Vedenie Blackhawks v sobotu reagovalo na maródku a z Pittsburghu získalo útočníka Rema Pitlicka za výber v 7. kole draftu v roku 2026.