Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Bedard sa po zranení už objavil na ľade, čaká ho však dlhšia pauza

Hokejista Chicaga Blackhawks Connor Bedard (vpravo) padá po zákroku obrancu New Jersey Devils Brendana Smitha počas zápasu zámorskej NHL New Jersey Devils - Chicago Blackhawks v Newarku v piatok 5. januára 2024. Foto: TASR/AP

Osemnásťročný supertalent sa zranil 5. januára v zápase s New Jersey (2:4), keď ho v prvej tretine atakoval obranca Brendan Smith.

Chicago 16. januára (TASR) - Kanadský hokejista Connor Bedard sa šesť dní po operácii zlomenej čeľuste vrátil na ľad, ale doba jeho rekonvalescencie sa zatiaľ nemení a v zámorskej NHL si nezahrá šesť až osem týždňov.

Osemnásťročný supertalent sa zranil 5. januára v zápase s New Jersey (2:4), keď ho v prvej tretine atakoval obranca Brendan Smith.

Jednotka tohtoročného draftu a adept na najlepšieho nováčika sezóny nazbieral v 39 zápasoch 15 gólov a 18 asistencií a s 33 bodmi vedie tabuľku produktivity svojho tímu i nováčikov. Chicago prišlo v rovnakom zápase aj o Nicka Foligna, ktorý si pri bitke so Smithom v druhej tretine zlomil prst.

Bedard i Foligno sa predstavili na pondelkovom tréningu Blackhawks. Objavil sa na ňom aj Samuel Savoie, ktorý si zlomil pravú stehennú kosť v prípravnom zápase proti Minnesote Wild 30. septembra. Všetci traja si však na návrat do zápasov ešte musia počkať, informoval oficiálny portál NHL.

Bedard, ktorý mal na tvári ochranný štít, korčuľoval a zľahka strieľal asi 45 minút. "Prosil a lekári povedali, že je to v poriadku, no dostal špeciálne inštrukcie. Nemôže strieľať príklepom. Myslím si, že je nedočkavý a je dobré, keď sa dá do pohybu, no musí byť opatrný," povedal tréner Chicaga Luke Richardson.