Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

V Kyjeve na európskom bedmintonovom šampionáte dvaja Slováci

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Nespochybniteľnou adeptkou na zlatú medailu je v ženskej dvojhre prvá nasadená Španielka Carolina Marinová.

Kyjev 26. apríla (TASR) - Na majstrovstvá Európy jednotlivcov v bedmintone, ktoré sa od utorka rozbehnú v Kyjeve (27. apríla - 2. mája) bude Slovensko reprezentovať duo Martina Repiská a Milan Dratva.

Repiská mala pôvodne nastúpiť v 64-kovom pavúku dvojhry žien v prvom kole proti tureckej hráčke Aliye Demirbagovej. Tá sa ale nakoniec na turnaji nezúčastní, a preto sa 5-násobná majsterka SR bez boja posunula priamo do druhého kola. V ňom bude jej súperkou Bulharka Linda Zetčiriová, 56. hráčka svetového rebríčka. Tá vo vzájomných dueloch vedie nad Slovenkou 3:0, posledný spoločný duel oboch prebehol minulý rok na Jamajke, kde slovenská reprezentantka prehrala dvakrát 16:21.

"Absolvovala som 3 týždňovú intenzívnu prípravu zameranú na majstrovstvá Európy. Dala som do každého tréningu svoje maximum. Urobím všetko preto, aby som v deň zápasu bola pripravená na 110 percent. Budem sa sústrediť na seba a veci, ktoré mám pod kontrolou. Pôjdem na turnaj s cieľom bojovať a uziť si to," povedala Repiská pre web Slovenského zväzu bedmintonu. "Na ME sa nesmierne teším, je to jeden z turnajov, pre ktoré som vôbec zostal pri bedmintone. Je to neuveriteľný pocit súťažiť so špičkou nášho športu, rozhodne to patrí medzi moje najlepšie momenty. Samozrejme, dobrý výsledok a pár výhier by neuškodilo, ale hlavné je, aby som sa cítil dobre a bol spokojný so svojou hrou, ostatné nie je až tak podstatné," povedal Dratva, ktorý si v prvom kole sily zmeria s Fínom Eetu Heinom.

V mužskej dvojhre je najväčším adeptom na zisk zlatého kovu prvý nasadený Dán Viktor Axelsen. Nespochybniteľnou adeptkou na zlatú medailu je v ženskej dvojhre prvá nasadená Španielka Carolina Marinová.