Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bedmintonista Lee Chong Wei ukončil profesionálnu kariéru

Malajzijský bedmintonista Lee Chong Wei. Foto: TASR/AP

Počas bohatej kariéry sa Lee stal jedným z najbohatších športovcov Malajzie.

Kuala Lumpur 13. júna (TASR) - Malajzijský bedmintonista Lee Chong Wei po devätnástich rokoch ukončil profesionálnu kariéru. Trojnásobný strieborný olympijský medailista (2008, 2012, 2016) oznámil svoje rozhodnutie po úspešnom boji s rakovinou nosa.

Podľa vlastných slov nie je schopný pokračovať v pravidelnom tréningovom nasadení, čo konzultoval s lekármi v Japonsku. "S ťažkým srdcom vám musím oznámiť, že odchádzam do športového dôchodku, pretože zdravie je dôležitejšie," uviedol Lee, ktorý sa počas tlačovej konferencie neubránil slzám.

Počas bohatej kariéry sa Lee stal jedným z najbohatších športovcov Malajzie. Okrem olympijských úspechov si na konto pripísal aj mnoho ďalších úspechov, vrátane troch strieborných a jednej bronzovej medaily z majstrovstiev sveta. V roku 2015 dostal za porušenie antidopingových pravidiel osemmesačný dištanc, keď ho pred majstrovstvami sveta pozitívne testovali na protizápalový prostriedok dexametazón. Po následnom prešetrení mu však bolo umožnené súťažiť. Informáciu priniesla agentúra AP.