Šport

Procházková skončila v kvalifikácii šprintu v Gatineau na 34. priečke

TASR, 1. marca 2016 20:04, aktualizované 1. marca 22:02

Preteky SP v Gatineau sú prvým podujatím z tohtoročnej edície Tour Kanada.

Na archívnej snímke Alena Procházková Foto: TASR - Branislav Račko
Gatineau 1. marca (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Maiken Caspersen Fallová ovládla utorňajší šprint SP v Gatineau. V kvalifikácii síce dosiahla až piaty najrýchlejší čas, v následných elimináciách však dominovala a napokon triumfovala pred Švédkou Stinou Nilssonovou a Američankou Jessicou Digginsovou. Slovenská reprezentantka Alena Procházková nepostúpila do štvrťfinále, kvalifikačným časom 3:47,31 min. obsadila konečnú 34. priečku.

Medzi mužmi sa z víťazstva tešil Rus Sergej Usťugov, ktorý v kvalifikácii obsadil tretiu priečku. Vo finále zdolal Francúza Richarda Jouveho o osem stotín sekundy, na stupne víťazov sa dostal ešte Američan Simeon Hamilton. Víťaz kvalifikácie Nór Petter skončil šiesty. Líder priebežného poradia SP Martin Johnsrud Sundby tentoraz nepostúpil zo štvrťfinále rovnako ako ženská líderka a jeho krajanka Therese Johaugová.

Preteky SP v Gatineau sú prvým podujatím z tohtoročnej edície Tour Kanada. Nasledovať budú súťaže v Montreale, Quebecu a vyvrcholenie SP v Canmore.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 10:57

Gymnastov SR čaká bohatý program, hnutie je pred voľbami
Slovenská gymnastická federácia (SGF) po novom zastrešuje športovú gymnastiku, modernú gymnastiku, skoky na trampolíne a športový aerobik.

sk
dnes 10:13

Federer aj Nadal postúpili do štvrťfinále turnaja ATP v Miami
S podujatím sa však rozlúčil najvyššie nasadený Stan Wawrinka.

sk
dnes 10:02

Wozniacka postúpila do semifinále turnaja WTA v Miami
Dánska tenistka si vo štvrťfinále poradila s Chorvátkou Lučičovou-Baroniovou 2:0 na sety.

sk

Najčítanejšie Šport

TERAZ výsledky zápasov





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac