Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Procházková skončila v kvalifikácii šprintu v Gatineau na 34. priečke

Na archívnej snímke Alena Procházková Foto: TASR - Branislav Račko

Preteky SP v Gatineau sú prvým podujatím z tohtoročnej edície Tour Kanada.

Gatineau 1. marca (TASR) - Nórska bežkyňa na lyžiach Maiken Caspersen Fallová ovládla utorňajší šprint SP v Gatineau. V kvalifikácii síce dosiahla až piaty najrýchlejší čas, v následných elimináciách však dominovala a napokon triumfovala pred Švédkou Stinou Nilssonovou a Američankou Jessicou Digginsovou. Slovenská reprezentantka Alena Procházková nepostúpila do štvrťfinále, kvalifikačným časom 3:47,31 min. obsadila konečnú 34. priečku.

Medzi mužmi sa z víťazstva tešil Rus Sergej Usťugov, ktorý v kvalifikácii obsadil tretiu priečku. Vo finále zdolal Francúza Richarda Jouveho o osem stotín sekundy, na stupne víťazov sa dostal ešte Američan Simeon Hamilton. Víťaz kvalifikácie Nór Petter skončil šiesty. Líder priebežného poradia SP Martin Johnsrud Sundby tentoraz nepostúpil zo štvrťfinále rovnako ako ženská líderka a jeho krajanka Therese Johaugová.

Preteky SP v Gatineau sú prvým podujatím z tohtoročnej edície Tour Kanada. Nasledovať budú súťaže v Montreale, Quebecu a vyvrcholenie SP v Canmore.