Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Belasí pristáli v Moskve, nálada bojová, odhodlaná i uvoľnená

Na snímke nový tréner hokejistov HC Slovan Bratislava Miloš Říha. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po dvoch neúspešných pokusoch sa Slovanu opäť podarilo postúpiť do vyraďovacej fázy KHL.


Moskva 20. februára (TASR) - Tesne pred osemnástou hodinou slovenského času pristáli v sobotu hokejisti Slovana Bratislava na hlavnom moskovskom letisku Šeremetevo. Ani počas trojhodinového letu, ktorý časovo predĺžila hustá vzdušná premávka nad ruskou metropolou, ich neopustila dobrá nálada a odhodlanie potrápiť jedného z najväčších favoritov play off KHL. Tréner Miloš Říha verí, že CSKA Moskva to nebude mať ľahké.

"Belasí" odleteli na náročný dvojzápas so všetkými hráčmi. Výsledky dodatočných vyšetrení šéfa striedačky potešili, hoci v prvom nedeľňajšom dueli nemôže počítať s Camom Barkerom. Najproduktívnejšiemu bekovi nedovolia zasiahnuť do hry vyššie tresty. "Bol som prekvapený, pretože všetci v kabíne preukázali obrovskú chuť. Barkerov trest nás síce mrzí, ale musíme s tým počítať. Chalani sú naladení, mali sme skvelé dva tréningy. Som presvedčený o tom, že CSKA to nebude mať ľahké," konštatoval Říha.

Po dvoch neúspešných pokusoch sa Slovanu opäť podarilo postúpiť do vyraďovacej fázy. Aj teraz ho čaká húževnatý moskovský klub s množstvom elitných hráčov, ani tento fakt však "belasým" na pohode neuberá. "Je cítiť väčšie napätie, predsa len play off nie je obyčajná základná časť. Každá jedna prehra bude mrzieť, preto si nemôžeme dovoliť poľaviť ani v jednom zápase. Vieme, do čoho ideme. Súperovi nechceme darovať ani jediný centimeter ľadu," uviedol obranca Ivan Švarný.

Podľa ďalšieho beka Michala Sersena sa dá súčasná nálada charakterizovať pojmovým trojlístkom - bojová, odhodlaná, ale zároveň uvoľnená. "Zmes všetkého. Postúpili sme, čo je na jednej strane super, ale nechceme sa uspokojiť s koncom sezóny do dvoch týždňov," dodal. Po takmer troch rokoch si aj "belasí" mohli po základnej časti ponechať husté bradaté porasty, čím dodržali nepísanú tradíciu. "Nech to rastie čo najdlhšie," zaželal si Sersen.