Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Belfour predáva olympijské zlato, chce vstúpiť do biznisu s alkoholom

Bývalý hokejový brankár Ed Belfour Foto: TASR/AP

Okrem cenného kovu z olympiády poskytol Belfour v internetovej dražbe aj ďalších 65 kusov dresov, ocenení a iných trofejí.

Ottawa 20. februára (TASR) - Bývalý hokejový brankár Ed Belfour predáva zlatú olympijskú medailu, ktorú vybojoval v drese Kanady na ZOH 2002 v Salt Lake City. Dôvod je jednoduchý - legendárny gólman chce získať finančný kapitál na to, aby spolu so svojím synom Daynom vstúpili do biznisu s alkoholom.

Okrem cenného kovu z olympiády poskytol Belfour v internetovej dražbe aj ďalších 65 kusov dresov, ocenení a iných trofejí. Ako povedal pre agentúru AP, v predchádzajúcich dvoch rokoch vypracovali spolu so synom biznis plán, podľa ktorého ho chcú vyrábať a distribuovať vlastný alkohol. "Je ťažké sa rozľúčiť s týmito vecami, ale život ide ďalej. Spomienky naďalej zostanú v mojej pamäti. Teraz je mojím snom, aby nami vyrobený burbon sa predával všade na svete," uviedol 50-ročný Kanaďan.

Belfour je dvojnásobným držiteľom Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára NHL, v roku 1991 ho vyhlásili za najlepšieho nováčika. Na svojom konte má 484 víťazstiev, za čo mu v historických tabuľkách súťaže patrí tretie miesto.