Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Ondričko a Katrenčík vytvorili na MS v Trnave nové svetové rekordy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Andrej Katrenčík (26) dosiahol v silovom trojboji hranicu 800 kg a môže sa pochváliť novým svetovým rekordom vo svojej kategórii za 210 kg v tlaku na lavičke.

Trnava 18. októbra (TASR) - Maďarský reprezentant Gábor Bencze (124 kg) zvíťazil na WUAP majstrovstvách sveta v silovom trojboji v Trnave, keď nadvíhal 892,5 kilogramu. V drepe zvládol 345 kg, v tlaku na lavičke 215 kg a v mŕtvom ťahu 332,5 kg.

Na druhom mieste skončil s celkovým výkonom 880 kg Radovan Ondričko, ktorý bol zároveň najlepší spomedzi slovenských pretekárov. Pozoruhodné čísla dosiahol 123,3 kg vážiaci Slovák najmä v drepe, kde výkonom 370 kg prekonal vo svojej vekovej (28) a váhovej kategórii svetový rekord. Andrej Katrenčík (26) dosiahol v silovom trojboji hranicu 800 kg a môže sa pochváliť novým svetovým rekordom vo svojej kategórii za 210 kg v tlaku na lavičke.

"Súťaže v silovom trojboji sme ukončili vo štvrtok. V nasledujúcich dňoch pokračujeme iba v jednotlivých súťažiach - v mŕtvom ťahu a tlaku na lavičke. V samostatných disciplínach budú výkony určite ešte lepšie, pretože nastúpia špecialisti, ktorí prípravu smerujú len na konkrétnu disciplínu. Očakávame preto ešte lepšie výkony," uviedol prezident Svetovej federácie silového trojboja (WUAP) Rudolf Siska v tlačovej správe.