Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Benficu zachránil Jonas. Villas-Boas: Pred odvetou je všetko otvorené

Na snímke uprostred hráč Lisabonu Kostas Mitroglou strieľa na bránu medzi hráčmi Zenitu, vľavo Nicolas Lombaerts, vpravo Ezequiel Garay v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov vo futbale Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad v utorok 16. februára 2016. Foto: TASR/AP

Portugalčania tak pôjdu do odvety, ktorá sa uskutoční 9. marca na Štadióne Petrovskij, v miernej výhode.

Lisabon 17. februára (TASR) - Gól brazílskeho kanoniera Jonasa v nadstavenom čase druhého polčasu rozhodol o najtesnejšej výhre Benficy Lisabon nad Zenitom Petrohrad v osemfinálovom zápase futbalovej Ligy majstrov. Portugalčania tak pôjdu do odvety, ktorá sa uskutoční 9. marca na Štadióne Petrovskij, v miernej výhode.

O podobe výsledku rozhodli v utorok večer v Lisabone záverečné minúty duelu. Tlak domácich rástol a obrana Zenitu len s ťažkosťou odolávala šanciam súpera. V 90. minúte videl druhú žltú kartu obranca hostí Criscito. Benfica krátku výhodu o jedného hráča dokonale využila, keď Jonas hlavičkou strelil víťazný gól. Brazílčan potvrdil výbornú formu z aktuálnej sezóny, keď zaznamenal 25. presný zásah v 29 stretnutiach vo všetkých súťažiach. V domácej lige ich má na konte 23, lepší je v tejto štatistike už len kanonier SSC Neapol Gonzalo Higuain (24).



Tréner lisabonského klubu Rui Vitoria označil triumf svojho tímu za zaslúžený. "Zápas sme odohrali na vysokej taktickej úrovni. Nerobili sme chyby a súpera sme takmer k ničomu nepustili. Myslím si, že gól sme si zaslúžili streliť už skôr. Vedeli sme, že súper bude hrať na rýchle protiútoky. 1:0 je v pohárovej Európe dobrý výsledok a ja som na sto percent presvedčený, že skórovať budeme aj v Petrohrade. Mám plnú dôveru v mojich hráčov a verím, že vybojujeme vytúžený postup," vyhlásil portugalský kouč. Jeho krajan na lavičke Zenitu Andre Villas-Boas po zápase priznal, že aj po vylúčení Criscita stále počítal s bodom. "Veril som, že remízu uhráme. Nestalo sa tak, ale nevadí, nič nie je stratené. Doma budeme hrať útočne a pokúsime sa vytvoriť si šance, čo sa nám dnes nepodarilo. Pred odvetou nás čaká štart domácej súťaže, odohráme dva zápasy a aj to by nám malo pomôcť dostať sa do formy. Doma sme silní, súpera čaká búrlivé prostredie a dlhá cesta do Ruska. Budeme sa snažiť to využiť v náš prospech," vravel Villas-Boas.

Obom trénerom budú v odvete chýbať viacerí hráči. Benfica nastúpi bez vykartovaných Almeidu a Jardela, z rovnakých dôvodov za Zenit nebudú hrať v utorok vylúčený Criscito a žltou kartou potrestaný Garcia.