Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Benitez ešte nevzdáva boj o titul: Budeme bojovať o každý bod

Tréner Rafael Benitez Foto: TASR/Michal Svítok

Real sa v Eibare ujal vedenia po hlavičke Garetha Balea, ktorý ukončil trojmesačné gólové suchoty.

Madrid 30. novembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid nevzdávajú boj o španielsky titul. Tréner Rafael Benitez zdôraznil, že hoci jeho tím stráca na vedúcu Barcelonu šesť bodov, chlieb sa bude lámať až na jar budúceho roka.

Po domácom debakli v El Clasicu si "biely balet" chcel udobriť fanúšikov a hoci herne opäť neoslnil, víťazstvo 2:0 na pôde Eibaru môže byť podľa Beniteza dobrým odrazovým mostíkom. "Triumf nad súperom, ktorý hrá agresívne a dobre bráni, má pre nás veľkú cenu. Všetci hráči na ihrisku príkladne makali, nerád by som niekoho osobitne vyzdvihoval. Na prvé miesto stále strácame šesť bodov, no som optimista. Ešte je iba november, do konca súťaže zostáva odohrať veľa kôl. Budeme bojovať o každý bod," povedal Benitez pre akreditované médiá.

Real sa v Eibare ujal vedenia po hlavičke Garetha Balea, ktorý ukončil trojmesačné gólové suchoty. V 82. minúte spečatil plný bodový zisk z pokutového kopu Cristiano Ronaldo. "Všetci si dobre uvedomujeme, že sa musíme zlepšiť. Po prehrách so Sevillou a Barcelonou sme sa ocitli v zložitej situácii. Na celé mužstvo doľahla kríza a nie je ľahké sa z nej dostať. Veríme, že víťazstvo v Eibare bude začiatkom našej renesancie," nechal sa počuť kostarický brankár Keylor Navas.

V nedeľňajšom súboji mal minimum práce, domáci sa zamerali skôr na pozornú defenzívu. "Smerom dopredu sme neboli až takí kreatívni, ako v predchádzajúcich zápasoch. Obranu Realu sme nedokázali dostať pod dostatočný tlak," priznal stredopoliar Eibaru Ander Capa.