Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Biatlon: Chorá Kuzminová sa nezúčastní na podujatí Svetového pohára

Na snímke slovenská biatlonistka a dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová v šprinte žien na 7,5 km 2. kola Svetového pohára žien v slovinskej Pokljuke v piatok 9. decembra 2016. Foto: TASR/STA

Kuzminová absolvovala novoročný vstup do seriálu SP minulý týždeň v nemeckom Ruhpoldingu.

Ansterselva 18. januára (TASR) - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa nezúčastní na podujatí Svetového pohára v talianskom stredisku Anterselva, ktoré sa začína vo štvrtok. Dvojnásobná olympijská víťazka sa odhlásila z pretekov pre chorobu.

"Znova ležím s horúčkami a bolesťami svalov a kĺbov. Ten sveťák, na ktorý som sa najviac tešila, budem bohužiaľ sledovať len pri telke. Ak sa zajtra môj zdravotný stav stabilizuje, cestujeme domov. Treba to poriadne vyšetriť a vyliečiť, aby sa podobné už nezopakovalo a hlavne, aby sa stihli majstrovstvá sveta," napísala Kuzminová na svojom facebookovom profile.

Kuzminová absolvovala novoročný vstup do seriálu SP minulý týždeň v nemeckom Ruhpoldingu. V sobotňajšom šprinte obsadila 36. miesto, o deň neskôr skončila v stíhacích pretekoch 30. priečku.

Ženy majú v Anterselve na programe okrem štafiet aj individuálne preteky na 15 km (19. januára). O dva dni neskôr sú na programe preteky s hromadným štartom na 12,5 km.