Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Pichler sa po sezóne rozlúči s bohatou kariérou biatlonového trénera

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Wolfgang Pichler od roku 1995 pracoval s prerušením celkovo 19 rokov pre švédsku reprezentáciu.

Anterselva 25. januára (TASR) - Po viac ako 24 rokoch ukončí Wolfgang Pichler po tejto sezóne kariéru biatlonového trénera. Šesťdesiatštyriročný Nemec je jeden z najúspešnejších koučov v histórii biatlonu, jeho zverenci získali na ZOH a MS dokopy 42 medailí.

"Končím. S takým štýlom a s takým tempom, akým pracujem, je to už pre mňa veľmi vyčerpávajúce. Jedného dňa by som s tým musel aj tak prestať," citovala Pichlera agentúra DPA.

Pichler od roku 1995 pracoval s prerušením celkovo 19 rokov pre švédsku reprezentáciu. V rokoch 2011 až 2014 trénoval ruské biatlonistky. Švédska legenda Magdalena Forsbergová ovládla pod jeho vedením šesťkrát celkové hodnotenie Svetového pohára. Na ZOH 2018 v Pjongčangu získali Hanna Öbergová a švédska štafeta mužov zlato, okrem toho sa mohol Pichler radovať aj zo striebra Sebastiana Samuelssona a ženskej štafety.

"Vlani som bol 240 dní mimo domova. Mám niekoľko vnúčat a moja dcéra býva v Manchestri. Doteraz som nemal čas ich prísť pozrieť," povedal Pichler, ktorý v minulosti okrem biatlonistov trénoval aj bežcov na lyžiach.