Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Novým prezidentom Slovenského zväzu biatlonu sa stal Tomáš Fusko

Na snímke slovenský biatlonový reprezentant Matej Kazár (vpravo) hlasuje vo voľbe nového prezidenta počas mimoriadneho Valného zhromaždenia Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Banskej Bystrici 30. apríla 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Na mimoriadnom Valnom zhromaždení v Banskej Bystrici ho delegáti zvolili pomerom hlasov 96:52.

Banská Bystrica 30. apríla (TASR) - Tomáš Fusko je novým prezidentom Slovenského zväzu biatlonu (SZB). Na sobotňajšom mimoriadnom Valnom zhromaždení v Banskej Bystrici ho zvolilo 52 delegátov. Získal nadpolovičnú väčšinu z celkovo 96 platných hlasov. Jediným protikandidátom Fuska bol bývalý slovenský biatlonový reprezentant Dušan Šimočko, ktorý v tajnej voľbe napokon neuspel.

Tomáš Fusko bol od októbra 2015 dočasným prezidentom SZB. Teraz už túto funkciu môže vykonávať ako riadne zvolený šéf zväzu. "Po pol roku na dočasnom prezidentskom poste som mal možnosť vyskúšať si túto funkciu a hlavne delegáti videli za mnou nejakú prácu, preto mi zrejme dali dôveru. Videli tímovú prácu i to, že sa nám darí plniť úlohy v oblasti reprezentácie a organizovaní súťaží. Začali ma oslovovať, prejavili mi dôveru a navrhli ma ako kandidáta. Výzvy sa nebojím, som ochotný pracovať v pozícii prezidenta aj naďalej naplno," uviedol po voľbe na brífingu pre prítomné médiá novozvolený prezident.



Delegáti mimoriadneho valného zhromaždenia prijali v Banskej Bystrici aj viaceré zmeny v stanovách, ktoré súvisia s novým zákonom o športe. A to tak, aby boli v súlade s novou legislatívou. Ďalšie rokovanie naplánovali na september – október 2016, keď budú voliť viceprezidentov SZB a členov prezídia. "Chcem spolupracovať aj s protikandidátmi, ktorí boli bratia Šimočkovci, i keď sa Radovan napokon vzdal kandidatúry v prospech Dušana. Obaja majú svoje kvality. Verím, že ak by vyhral jeden z nich, tak by tomu bolo aj opačne. Nejde o to, že som vyhral ja a oni prehrali. Biatlon má konečne svojho riadne zvoleného prezidenta, čiže tento problém je konečne zažehnaný a môžeme konštruktívne postupovať ďalej," dodal Fusko.



Novozvolený prezident SZB má v pláne urobiť viaceré zmeny v ekonomických činnostiach zväzu, znížiť takmer 220-tisícový dlh. Dôraz chce dať hlavne na výchovu mladých biatlonistov a viac spopularizovať tento najúspešnejší zimný olympijský šport na Slovensku.

Na snímke nový prezidenzt Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Tomáš Fusko počas mimoriadneho Valného zhromaždenia Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Banskej Bystrici 30. apríla 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke hlasovanie počas mimoriadneho Valného zhromaždenia Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Banskej Bystrici 30. apríla 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko


Na snímke pohľad do pléna počas mimoriadneho Valného zhromaždenia Slovenského zväzu biatlonu (SZB) v Banskej Bystrici 30. apríla 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko