Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bieloruských hokejistov povedie tréner Sidorenko

Na snímke striedačka Spartaka, v pozadí tréner Andrej Sidorenko v treťom stretnutí hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva 10. septembra 2012 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Sidorenko trénoval v 90-tych rokoch bieloruské mládežnícke výbery a neskôr pôsobil v Minsku, Magnitogorsku či Spartaku Moskva. Jeho úlohou bude vrátiť národný tím do elitnej kategórie MS.

Minsk 20. júla (TASR) - Novým trénerom bieloruskej hokejovej reprezentácie sa stal Andrej Sidorenko. Podľa webového portálu Bieloruského hokejového zväzu podpísal ročný kontrakt s možnosťou predĺženia spolupráce.

Sidorenko trénoval v 90-tych rokoch bieloruské mládežnícke výbery a neskôr pôsobil v Minsku, Magnitogorsku či Spartaku Moskva. Jeho úlohou bude vrátiť národný tím do elitnej kategórie MS. Na tohtoročnom svetovom šampionáte v Dánsku viedol Bielorusov kouč Dave Lewis, v priebehu turnaja ho nahradil Sergej Puškov.

Bielorusi obsadili na MS 2018 v základnej A-skupine posledné 8. miesto a zostúpili do I. divízie MS. O návrat medzi elitu budú bojovať na turnaji A-skupiny v kazašskej Astane, kde budú mať okrem domáceho tímu za konkurentov aj tímy Kórejskej republiky, Maďarska, Litvy a Slovinska.