Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Bielsa bude koučovať Athletic Bilbao aj v nasledujúcej sezóne

Marcelo Bielsa Foto: TASR/Martin Baumann

Excentrický Bielsa pomohol Bilbau navrátiť časy na výslní, keď sa jeho tím vypracoval medzi popredné mužstvá španielskej ligy.

Madrid 3. júna (TASR) - Argentínsky futbalový tréner Marcelo Bielsa sa dohodol so svojím doterajším zamestnávateľom Athleticom Bilbao na ročnom predĺžení kontraktu.

"Bilbao a jeho tréner Marcelo Bielsa sa dohodli na predĺžení zmluvného vzťahu do 30. júna 2013," zvestoval novinku oficiálny web účastníka Primera Division.

Excentrický Bielsa pomohol Bilbau navrátiť časy na výslní, keď sa jeho tím vypracoval počas sezóny medzi popredné mužstvá španielskej ligy, doplatil však na nabitý záver ročníka.

V ňom sa prepracoval až do finále Európskej ligy, kde prehral s Atleticom Madrid. V ceste do finále hral baskický tím v skupinovej fáze EL aj proti vtedajšiemu slovenskému majstrovi zo Slovana Bratislava.

I keď napokon Bilbao skončilo ligu až na 10. mieste, účasť v EL si zopakuje aj v ďalšej sezóne, keďže bolo aj neúspešným finalistom v Kráľovskom pohári. Jeho víťaz FC Barcelona bude štartovať v Lige majstrov.