Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

Bikiny v plážovom volejbale definitívne stratili svoj monopol

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo/Ricardo Mazalan

Na OH v Londýne si budú môcť hráčky zvoliť oblečenie s dlhšími rukávmi a šortky.

Londýn 28. marca (TASR) - Plážové volejbalistky na blížiacich sa OH v Londýne budú mať možnosť zvoliť si miesto bikín zvršky s dlhými rukávmi a šortky. Po novom je dovolená aj pokrývka hlavy na zakrytie vlasov.

"Niektoré krajiny požadovali v tomto smere väčšiu flexibilitu z náboženských a kultúrnych dôvodov," uviedol v stredu hovorca Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) Richard Baker a dodal: "Táto možnosť sa odteraz týka všetkých turnajov pod hlavičkou FIVB. Prijaté rozhodnutie športovkyniam jednoducho ponúka väčší výber."

Správa môže byť šokom pre tú časť divákov, ktorých plážový volejbal láka práve možnosťou sledovať sporo odeté hráčky, ako sa v rytme dynamickej hudby vrhajú v piesku po lopte. Hoci sa neočakáva uplatnenie nových možností v širokom rozsahu, o olympijskú miestenku zabojujú aj reprezentantky Maroka, Alžírska či Egyptu. "S požiadavkou ohľadne oblečenia prišiel ako prvý africký zväz," dodal Baker.

Plážové volejbalistky mohli doteraz nastúpiť na zápas v dlhšom oblečení len v rámci World Tour, pričom mnohé túto možnosť z dôvodu chladného počasia využili vlani v holandskom Haagu.