Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 14. jún 2024Meniny má Vasil
< sekcia Šport

Futbalisti Trnavy zdolali domáce Košice rýchlym gólom z kopačky Bicáka

Na snímke druhý zľava hráč Trnavy Mário Bicák strieľa prvý gól brankárovi Košíc Darkovi Tofiloskimu (druhý sprava). Foto: TASR/František Iván

Jediný a víťazný gól padol v zápase 24. kola futbalovej Corgoň ligy medzi domácimi MFK Košice a Spartakom Trnava , už v piatej minúte z kopačky hráča hostí Mária Bicáka.

Košice 31. marca (TASR) - Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia a v 5. minúte otvoril skóre duelu Bicák. Po centri Karhana sa dokázal presadiť cez nedôsledného Tótha a pred brankárom domácich nezaváhal - 0:1. V ďalšom priebehu sa hral medzišestnástkový futbal s mnohými nepresnosťami.

V 28. minúte sa dostal po Vyskočilovej prihrávke do ideálnej šance Procházka, ale lopta z jeho kopačky letela vysoko nad Tofiloského bránu. Košičania trafili priestor trnavskej brány až v 37. minúte, keď Karaš hlavou preveril pozornosť Kamenára. V prvom polčase ešte zaujal priamy kop Karhana, ktorý v 42. minúte poriadne natiahol gólmana domácich.

V druhom dejstve obidve mužstvá dobre bránili a podnikali rýchle protiútoky. Hostia nepúšťali žlto-modrých do vyložených šancí a ich súper bol z väčších vzdialeností jalový. V 75. minúte vypálil takmer z 25 metrov nebezpečne striedajúci Škutka, jeho projektil však letel tesne nad hosťujúcu bránu.


Ten istý hráč to skúšal aj o šesť minút neskôr, tentoraz lopta z jeho kopačky letela mimo pravej žrde Kamenárovej brány. Košice boli aktívnejšie smerom dopredu, ale prehre nezabránili. Tri minúty pred koncom mohol poistiť víťazstvo hostí Gašparik, ale po sóle takmer cez celé ihrisko ho vychytal domáci brankár.

MFK Košice - Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 5. Bicák. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Isola, Kuzma - Vyskočil, 1400 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Tóth (31. Nurkovič, 84. Djokovič), Kavka, Redžepi, Sekulič - Isola, Šinglár - Karaš (71. Škutka), Kuzma, Viazanko - Pačinda

Spartak Trnava: Kamenár - Habánek, Kaufman, Čvirik, Hanzel - Čarnota (37. Kuračka), Karhan - Procházka, Vyskočil (81. Mikovič), Bicák (70. Pavelka) - Gašparik

Hlasy trénerov

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Už tretí zápas robíme hlúpe, naivné chyby, dávame darčeky súperom a potom sa nám veľmi ťažko hrá. Dnes to bolo výrazne ovplyvnené i silným vetrom a nekvalitným terénom. Ťažko sme sa dostávali do zápasu od 5. minúty, keď sme prehrávali. Na tento zápas sme zvolili úplne iný štýl hry, bohužiaľ od spomínanej minúty sme ho nemohli plniť, takže sami sebe sme nabúrali hernú koncepciu. Takéto chyba sa už nemôžu opakovať."

Tu bude player



Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Hrali sme u súpera, ktorý dokáže potrápiť každého. Bolo to stretnutie ovplyvnené terénom a vetrom. V prvom polčase sme dali rýchly gól a vytvorili si i ďalšie dobré šance. V druhom nás súper aj po zranení defenzívneho hráča Čarnotu dostal do mnohých nepríjemných situácií. Mohli sme rozhodnúť predovšetkým po úniku Gašparika, ktorého vychytal Tofiloski. Pre nás sú tri body perfektné a určite sa z víťazstva tešíme."

Tu bude player