Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Bíli Andeli majú nového trénera, stál sa ním Peter Zelenský

Tréner Spartaku Trnava Peter Zelenský Foto: TASR/Jozef Ďurník

Realizačný tím A-mužstva doplnil na pozícii asistenta trénera Pavol Bartoš, ktorý na jeseň viedol spartakovskú juniorku.

Trnava 19. novembra (TASR) - Trénerom slovenského futbalového klubu Spartak Trnava sa po abdikácii českého kouča Pavla Hoftycha stal podľa očakávania Peter Zelenský.

"Po tom, čo včera abdikoval na pozíciu hlavného trénera Spartaka Trnava Pavel Hoftych, sa od dnes stal jeho nástupcom Peter Zelenský. Ten doteraz viedol juniorský tím, predtým pôsobil v klube ako skaut. Zloženie ďalších členov realizačného tímu sa nemení, v tomto zložení bude pokračovať vo zvyšných jesenných zápasoch Corgoň ligy. Minimálne do tohto obdobia nenastala ani žiadna zmena v hráčskom kádri," informoval v pondelok TASR v oficiálnej tlačovej správe Marek Ondrejka, PR a event manažér "andelov". "Ako je známe, Pavel Hoftych bude pokračovať v štruktúrach, potvrdili to aj jeho dnešné rokovania s majiteľom klubu Vladimírom Poórom. Na akej manažérskej pozícii, sa rozhodne pravdepodobne ešte dnes, klub bude verejnosť informovať prostredníctvom tlačovej správy," dodal Ondrejka.

Realizačný tím A-mužstva doplnil na pozícii asistenta trénera Pavol Bartoš, ktorý na jeseň viedol spartakovskú juniorku a následne spolupracoval pri mužstve s Petrom Zelenským ako asistent trénera. Pavel Hoftych bude naďalej pôsobiť v štruktúrach klubu ako manažér pre zahraničné styky a na starosti bude mať aj koordináciu súvisiacu s výstavbou novej City Arény a neskôr projekty na novom štadióne. Stane sa aj členom predstavenstva FC Spartak, a.s.

Hoftych skončil na lavičke Trnavy po sobotňajšom debakli 0:6 na pôde AS Trenčín v 17. kole Corgoň ligy 2012/2013. Spartak sa po sobote dostal opäť na dno corgoňligovej tabuľky, za sedemnásť kôl si pripísal iba tri výhry a nazbieral 15 bodov. Hoftych, ktorý v minulej sezóne priviedol Trnavu k titulu vicemajstra, prevzal pred rokom a pol mužstvo práve po Petrovi Zelenskom.

V CL je to v tejto sezóne tretia výmena na poste hlavného trénera. Najprv v Slovane Bratislava vymenil Vladimíra Weissa Samuel Slovák, v Nitre zasa Ladislava Jurkemika Jozef Vukušič.

trénerské zmeny v CL 2012/2013:

Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák

FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič

Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský