Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Blatter príde na MS 2018 počas druhého týždňa šampionátu

Na archívnej snímke bývalý prezident FIFA Sepp Blatter je zasypaný bankovkami počas tlačovej konferencie v Zürichu. Foto: TASR/AP

Osemdesiatdvaročný Blatter si odpykáva dištanc na šesť rokov na všetky aktivity spojené s futbalom, ktorý sa však podľa pravidiel FIFA nevzťahuje na divácku účasť na zápasoch.

Moskva 15. júna (TASR) - Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter pricestuje do Ruska počas druhého týždňa majstrovstiev sveta. Prijal pozvanie od ruského prezidenta Vladimira Putina a do krajiny sa chystá v utorok.

Ešte nie je známe, na akých stretnutiach sa zúčastní suspendovaný funkcionár. V stredu hrajú v moskovských Lužnikách Portugalsko a Maroko. Osemdesiatdvaročný Blatter si odpykáva dištanc na šesť rokov na všetky aktivity spojené s futbalom, ktorý sa však podľa pravidiel FIFA nevzťahuje na divácku účasť na zápasoch.

"Gratulujem k štartu na šampionáte, pozoruhodné víťazstvo 5:0. Rusko bude perfektným hostiteľom a vyslúži si oprávnený medzinárodný rešpekt," napísal Švajčiar na twitteri po víťazstve Ruska nad Saudskou Arábiou v prvom súboji MS 2018. Otvárací duel, pred ktorým mali príhovor Putin aj Blatterov nástupca na čele FIFA Gianni Infantino, sa rozhodol nenavštíviť, pripomenula agentúra DPA.