Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Blatter chystá okamžité prekvapenia: Viem ako zlepšiť imidž FIFA

Na snímke prezident FIFA Sepp Blatter počas prejavu na 65. kongrese FIFA pred voľbou nového prezidenta v Zürichu 29. mája 2015. Foto: TASR/AP

V piatok bezprostredne po znovuzvolení sľúbil, že oznámi svoje prekvapujúce plány hneď v prvý pracovný deň svojho piateho funkčného obdobia.

Zürich 30. mája (TASR) - Staronový šéf svetového futbalu Sepp Blatter tvrdí, že vie ako zlepšiť výrazne poškodený imidž FIFA. V piatok bezprostredne po znovuzvolení sľúbil, že oznámi svoje prekvapujúce plány hneď v prvý pracovný deň svojho piateho funkčného obdobia.

"Beriem na seba zodpovednosť a našou úlohou teraz bude zlepšiť imidž FIFA. A ja viem ako to urobiť," povedal očividne natešený 79-ročný Blatter po vyhlásení výsledku volieb pre FIFA TV. "Nemôžem to ešte teraz prezradiť, ale budeme na tom pracovať hneď od zajtra rána. Máme na programe zasadnutie exekutívy, kde si ma vypočujú, dostanú nejaké informácie a nejaké posolstvá a niektorí z nich budú prekvapení."

Blatter vyhral piatkové prezidentské voľby, keď sa jeho protikandidát, jordánsky princ Ali bin Al-Hussein vzdal pred plánovaným druhým kolom. V tom prvom Švajčiar v hlasovaní dominoval v pomere 133 ku 73. "Vzhľadom k okolnostiam to bol veľmi náročný kongres. Povedal by som, že až tragický smerom k udalostiam v stredu a vo štvrtok a k tomu, čo o FIFA písali svetové médiá," uviedol Blatter.

"Svoju reč k delegátom kongresu som adresoval od srdca", zdôraznil Blatter. "Myslím si, že všetci pochopili, s akou vážnosťou som prejavil záujem zotrvať vo funkcii a získať späť dôveryhodnosť." Znovuzvolený prezident v prejave pred plénom po svojom triumfe priznal, že voľby nemali až tak jednoznačný výsledok: "Gratulujem vám, ak ste hlasovali za princa Aliho, bol to dobrý kandidát. Ale prezidentom som teraz ja a som prezidentom vás všetkých."