Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Veterán Bode Miller nevylúčil svoj štart na ZOH 2018

Olympijským víťazom v super-G sa stal na XXII. zimných olympijských hrách v Soči nórsky lyžiar Kjetil Jansrud (na snímke druhý zľava), striebro získal Američan Andrew Weibrecht (vľavo), bronz dvaja pretekári, Kanaďan Jan Hudec (druhý sprava) a Američan Bode Miller (vpravo) v nedeľu 16. februára 2014. Foto: TASR/AP

Američan Bode Miller sa stal najstarším alpským lyžiarom, ktorý získal na ZOH medailu.

Washington 18. februára (TASR) - Americký zjazdár Bode Miller, ktorý v Soči štartuje už na svojej piatej zimnej olympiáde, nevylučuje svoj štart ani o štyri roky na ZOH 2018 v kórejskom Pchjongčchangu.

Tridsaťšesťročný reprezentant USA sa stále cíti dobre a miluje svoj šport.

"Milujem lyžovanie, som fit a mentálne cítim, že ešte stále dokážem vyhrávať," povedal Miller v rozhovore pre televíziu ABC.

"Keď bude moje telo držať pohromade, tak možno absolvujem aj ďalšie olympijské hry. Budem však mať už 40 rokov a bude to ťažké. Uvidíme, nevylučujem to. Už dávno som chcel skončiť, ale stále som tu," dodal držiteľ šiestich olympijských medailí. Tú poslednú získal v nedeľu v super-G, keď spoločne s Kanaďanom Janom Hudecom dosiahli rovnaký čas a získali bronz. Miller sa tak stal najstarším alpským lyžiarom, ktorý získal na ZOH medailu.